Doosan Škoda Power spustila dvě 200MW turbíny v Saúdské Arábii

Pro Doosan Škoda Power se jedná o první instalaci zařízení na území Saudské Arábie.

Jarní servisní akce AUTO CB

V paroplynové elektrárně Fadhili poblíž saúdskoarabského průmyslového města Jubail na pobřeží Perského zálivu fungují od letošního března dvě dvoutělesové kondenzační turbíny DST-S10 bez přihřívání a s axiálním výstupem.

Za kombinovaným paroplynovým cyklem Fadhili s celkovou kapacitou 1509 MW stojí trojice vlastníků – ropný gigant Saudi Aramco, státní energetický koncern Saudi Electricity Company a francouzská společnost Engie. 1100 MW výkonu bude použito pro dodávku elektřiny pro místní průmysl a obyvatelstvo a zbývajících 400 MW bude použito pro vlastní potřeby elektrárny a těžbu plynu. Dvě turbíny Doosan Škoda Power z celkového výkonu vyrobí 418 MW. Současně společnost dodávala i příslušenství v rozsahu potrubí, řídicí systém včetně polní instrumentace, systém ucpávkové páry a odvodnění, olejový systém a vysokotlakou hydrauliku.

„Realizace projektu probíhala hladce především díky synergii a úzké spolupráci v rámci skupiny s EPC dodavatelem Doosan Heavy Industries & Construction Co. Projekt musel být realizován pro elektrickou síť s nestandardní frekvencí 60 Hz a s nutným dodržením místních norem a požadavků na seismicitu. Na montáž a uvádění do provozu dohlíželi naši zkušení techničtí poradci, kteří společně s korejskými kolegy předali bloky do komerčního provozu. Projekt je nyní v záruce, během které poskytneme uživateli veškerou podporu pro bezproblémový provoz zařízení,“ říká manažer projektu Jindřich Závodný.

Pro Doosan Škoda Power se jedná o první instalaci zařízení na území Saudské Arábie. Na Blízkém východě můžete turbíny Doosan Škoda Power najít například v projektech Zarqa v Jordánsku (185 MW) nebo Salalah II v Ománu (2x89 MW).

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.07.2020 08:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka