Farmaceutická společnost Lagom Pharmatech s.r.o. úspěšně absolvovala audit Ministerstva zdravotnictví

Společnost Lagom Pharmatech s.r.o. je držitelem licence na pěstování léčivého konopí a GMP certifikátu pro výrobu léčivých látek z konopí. Nedávno úspěšně absolvovala audit Státního ústavu pro kontrolu léčiv a získala další GMP certifikát pro svou kontrolní laboratoř. Tento certifikát umožňuje firmě provádět kompletní fyzikální a chemickou analýzu sušeného květu a extraktu z léčivého i technického konopí. Díky tomu je firma schopna provádět kontrolní měření jak pro interní účely, tak i komerčně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kontrolní laboratoř společnosti Lagom Pharmatech s.r.o. je vybavena moderní technologií využívající analytických metod, které umožňují provádět širokou škálu fyzikálních a chemických analýz v podmínkách GMP.

Firma Lagom Pharmatech s.r.o. může nově provádět fyzikální a chemické analýzy

Dle příslušné vyhlášky Ministerstva zdravotnictví firma provádí fyzikální zkoušky v rozsahu  makroskopického popisu vzorků konopí, kontroly ztráty sušením, detekce cizích příměsí a tenkovrstvou chromatografii. Tyto analýzy umožňují důkladnou kontrolu fyzikálních vlastností vzorků a identifikovat případné odchylky nebo cizí látky.

V oblasti chemických analýz taktéž dle specifikace vyhlášky Ministerstva zdravotnictví firma  provádí detekci aflatoxinů B1, B2, G1, G2 a ochratoxinu A, což jsou nebezpečné toxiny jejichž případný výskyt se zjišťuje také v potravinách a krmivech. 

Dále provádí analýzu obsahu širokého spektra kanabinoidů, které jsou důležité pro kontrolu konopí a jejich specifikaci a identifikaci. Zajišťuje také detekci obsahu těžkých kovů a pesticidů, které jsou důležité pro zajištění bezpečnosti potravin a životního prostředí. Kromě toho nabízí také měření 38 hlavních terpenů. Vyskytujících se v konopí a sestavení terpenového profilu daného vzorku. Terpeny jsou aromatické látky, odpovědné za specifickou vůni jednotlivých odrůd konopí.

Firma je právem hrdá, že získala GMP certifikát pro činnost kontrolní laboratoře a stává se tak důvěryhodným partnerem pro farmaceutické společnosti, potravinářský průmysl a další odvětví, která vyžadují měření a analýzy v režimu GMP.

Díky certifikátu GMP firma rozšíří své služby

Firma začne poskytovat své služby komerčně a pomůže tak zabezpečit kvalitu a bezpečnost konopných produktů. Kontrolní laboratoř je připravena spolupracovat s ostatními společnostmi  a provádět uvedená měření a analýzy. Firma spolupracuje s odborníky v daném oboru, kteří mají dlouholeté analytické zkušenosti jednotlivých metodách a přístrojovém vybavení.

Na základě GMP certifikaci mají spolupracující firmy jistotu, že práce bude řízena a prováděna podle nejpřísnějších standardů a směrnic. V rámci činností kontrolní laboratoře, nabízí nejkomplexnější analýzy na trhu v oblasti technického a léčebného konopí.

Pokud potřebujete spolehlivou kontrolu a analýzu fyzikálních a chemických vlastností vašich produktů, obraťte se s klidem na firmu LPT, která je připravena poskytnout vysokou kvalitu služeb a profesionální přístup včetně možného vývoje a validací nových měření a validačních metod dle přání a požadavku zákazníka

Díky spolupráci s firmou Lagom Pharmatech můžete společně zabezpečit kvalitu, bezpečnost a důvěru vašich produktů.

Zajímá vás více? Kontaktujte firmu Lagom Pharmatech s.r.o.

LAGOM PHARMATECH s.r.o.
Osek 401, 338 21 Osek u Rokycan

Web: www.lagompharmatech.com

Telefon: +420 374 446 074
E-mail
: info@lagompharmatech.com
Facebook
: Lagom Pharmatech
LinkedIn
: LagomPharmatech

Foto: www.lagompharmatech.com

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka