Festival Jeden svět, Nefestík i stepaři dostanou dotace

Rada Plzeňského kraje schválila poskytnutí účelových neinvestičních dotací v celkové výši 3.575.000 Kč žadatelům např. na multižánrový open-air festival pro širokou veřejnost u hradu Rabí UBU CAMP 2021.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nebo na festival Jeden svět v Plzeňském kraji 2021, Plzeňský festival stepu 2021, 5. ročník multižánrového festivalu romské kultury ARA FEST 2021, exhibiční vystoupení žáků baletních a tanečních škol ve Velkém divadle DJKT Projekt Baletgala 2021, 8. ročník festivalu pouličního umění na plzeňském náměstí Republiky a okolí Pilsen Busking Fest 2021, Multižánrový festival zaměřeným na alternativní nekomerční uměleckou tvorbu Nefestík nebo třeba 33. ročník festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2021 v Plzni a Plzeňském regionu.
Zároveň RPK souhlasí s poskytnutím účelových neinvestičních dotací v celkové výši 925.000 Kč, které ještě musí schválit Zastupitelstvo Plzeňského kraje a to např. na akce Kulturní sezóna na Konstantinolázeňsku 2021, Filmové Kašperské Hory 2021, 44. ročník festivalu Kladrubské hudební léto 2021 nebo Mezinárodní festival komorní hudby Klatovy 2021.
(předkládá Marek Ženíšek)

Poskytnutí mimořádných účelových dotací v oblasti kultury
Rada Plzeňského kraje schválila poskytnutí účelové neinvestiční dotace ve výši 200 tisíc korun společnosti POST BELLUM, z.ú. na částečné pokrytí nákladů spojených s realizací projektu „Osvobození bez svobody“ (účelově určeno na technické zajištění expozice a outdoorové výstavy, přípravu textů, grafiky, tisků a natočení videí, PR, propagaci akce, personální zajištění expozice a doprovodných akcí, poplatky OSA).
Cílem projektu je připomenutí událostí od osvobození západních Čech před 75 lety až do druhé poloviny 20. století. V Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje vznikne moderní multimediální expozice ze vzpomínek pamětníků, v níž se propojí vzpomínky s obrazovým materiálem a emocemi. Návštěvníci si projdou 20. století skrze skutečné příběhy a sami si budou určovat obsah „své“ výstavy za použití tabletů. Část projektu se bude odehrávat v ulicích Plzně. Bude připravena vycházková trasa v podobě open-air výstavy, která návštěvníky provede z centra města po místech, kudy v Plzni kráčely dějiny. Expozice a trasa budou realizovány, pokud dovolí epidemiologická situace, od května do července 2021.
RPK zároveň schválila poskytnutí účelové neinvestiční dotace ve výši 35 tisíc korun Římskokatolické farnosti - arciděkanství Nepomuk na částečné pokrytí nákladů spojených s realizací projektu „300. výročí oslav blahořečení sv. Jana Nepomuckého“ (účelově určeno na materiálové zajištění akce).
Oslavy 300. výročí blahořečení sv. Jana Nepomuckého konané v Nepomuku v roce 2021 jsou největší událostí v novodobé historii města, kde se celosvětově nejznámější český světec kolem roku 1340 narodil. Harmonogram oslav je rozdělen do několika bloků, zahrnujících mše svaté (hlavní celebrant kardinál Dominik Duka OP) a církevní program, koncerty, přednášky, výstavy,  zasedání České biskupské konference, dva velké koncerty a další doprovodné akce. Akce proběhnou od března do října 2021.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka