Filip Grznár je úspěšný sportovec díky dřině a sebeobětování

Filip Grznár je vítězem Aminostar Cupu 2005, mistrem Čech v kulturistice, držitelem národního rekordu ve dřepu bez dresu (315 kg), ale nejvíce si cení 5. místa na Mr. Olympia Amateur 2014. Jak Filip Grznár dosáhl úspěchu? Přečtěte si rozhovor!

Jarní servisní akce AUTO CB

Jaký máte vztah ke sportu a k profesionálnímu sportu obzvlášť? Dá se sportem uživit?

Živím se jako profesionální sportovec. Pracuji jako osobní trenér ve fitness Koloseum, mám několik sponzorů včetně Kolosea a vlastně všechny mé výdělečné aktivity se v současné době točí kolem sportu. Původně jsem byl majitelem realitní kanceláře a i přesto, že to byl lukrativní byznys, jako sportovec se uživím lépe.

Kulturistikou a věcmi sní spojenými se uživit dá, ale je to velmi náročné a člověk se má co otáčet a musí mít bohaté zkušenosti a určitý talent. V současné době se přímo tímto sportem v ČR kromě mě živí jen skutečná hrstka lidi. Nejsou jich ani desítky. Měl jsem v tomto ohledu velké štěstí a můj tvrdý přístup se vyplatil.

Jaký je Váš největší sportovní úspěch?

Sportovních úspěchů mám mnoho, jelikož sportuji celý život, ale za největší považuji 5. místo z Mr. Olympia Amateur.

Jaké máte cíle a plány do budoucna?

Co se týče sportu, čeká mě teď za výrazné pomoci majitelů Sport Centra Koloseum start na Arnold Classic v Americe. Co se týče práce, pouze dál rozvíjet své podnikání v oblasti fitness.

Co byste vzkázal začínajícím sportovcům, kteří chtějí dosáhnout úspěchu?

Vzkázal bych jim, ať si především dobře rozmyslí, co chtějí dělat, protože na profesionální sport nemá každý. Potom už jen stačí si najít dobrého trenéra, stejně jako já před lety … a byl jím Robert Archman (též pracující v Koloseu). Každopádně je to o dřině a neuvěřitelném sebeobětování, ale výsledky za to stojí.

Může Sport Centrum Koloseum v Plzni pomoci sportovcům v kariéře a rozvoji?

Koloseum jim může pochopitelně velmi pomoci, ať už profesionálním vybavením a zázemím a kvalitními doplňky výživy, tak hlavně nejlepšími trenéry v celém Plzeňském kraji. Sport Centrum Koloseum v Plzni má naprostou trenérskou špičku celorepublikového rozsahu.

Jaké všechny sporty vás baví a kolik času jim věnujete?

Dělám kulturistiku a bojové sporty, především pak MMA (zkratka znamená Mixed Martial Arts, česky: smíšená bojová umění). Na nic jiného, bohužel, nezbývá čas.

Jak odpočíváte a nabíráte nové síly?

Nejčastěji odpočívám s moji tříletou dcerkou. Tedy, pokud se tomu dá říkat odpočinek, znáte děti... Jinak neodpočívám skoro vůbec, pracuji 12-18hodin denně.

Jak často navštěvujete Sport centrum Koloseum Plzeň a co se vám v Koloseu líbí nejvíc?

Navštěvuji ho poměrně často, sice pracuji jako trenér ve fitness centru Alice, ale mám řadu klientů i v Koloseu a sám tam občas jezdím na tréninky kvůli profesionálnímu vybavení kolosea.

Co byste si přál pod stromeček?

Pod stromeček si přeji hlavně trochu klidu a pohody, nevyžaduji dárky, mám sponzory, co se týče dárků (smích).

Co byste na závěr našeho rozhovoru vzkázal všem čtenářům REGIONPLZEN.CZ?

Tak v první řadě, aby navštívili Koloseum, pokud se věnují sportu. A pokud ne, tak také, aby se sportem začali pod profesionálním dohledem těch nejlepších trenéru v Plzni. Závěrem chci říci, že by se lidé měli více věnovat sportu, jelikož fyzická degenerace lidstva začíná nabývat katastrofálních rozměrů!

Buďto tělo používáte nebo o něj přijdete...

Těším se na Vás ve sport centru Koloseum.

Děkuji za rozhovor

Jan Vavřička, REGIONPLZEN.CZ

Foto: www.ivanmladenov.com

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 9 roky

    Díky neuveřitelné dřině a sebeobětování už řada kulturistů prokazatelně trpí važnými zdravotními následky. Těším se na stejně oslavný článek s Filipem Grznárem, až se i jeho čas naplní...

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.12.2014 08:46




8 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka