Grand Prix v Plzni vyhrál Šimon Vaníček

Třetí díl GIANT LIGY v Plzni se jel konečně za pěkného až skoro letního počasí. Na teploměru bylo skoro 20 °C a foukal jen slabý vítr. Diváci i závodníci si to tentokrát na Rapidu opravdu užili.

Cílená propagace v Plzni

Do úvodních kilometrů vystartovali opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a tři ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil Petr Zikmund (Hello CTW), který během pěti okruhů nasbíral 6b. To mu nakonec stačilo k vítězství v kategorii Masters.

Elitní jezdci a junioři nechali uprchlíky před sebou jet pouhých 5 km. Pak si začali dělit body pro sebe. Navíc se přehnali přes uprchlíky takovou rychlostí, že někteří během chvilky ztratili kontakt s pelotonem a byli rázem mínus jedno kolo. Velice aktivní v závodě byl Martin Voltr (RRK group - PierreBaguette – Benzinol). Několikrát se mu podařilo odskočit z pelotonu a navíc byl silný i v koncovce. Nakonec se však musel sklonit před týmovou silou jezdců z ČEZ Cyklo Teamu Tábor a jejich lídrem Šimonem Vaníčkem. Ten využil týmové spolupráce a odvděčil se vítězstvím v závodě.

Aktivitní byl i Richard Habermann (AC SPARTA PRAHA), který nakonec dojel na třetím místě a stačil nasbírat i dostatek prémií v bodovací soutěži.

Překvapením pak byl výkon mladíka ještě juniora Jakuba Kuby (Team Dukla Praha), který málem nestihl start kvůli dopravní zácpě. Nakonec nechyběl v úniku ani ve spurtech a nasbíral celkově 13 bodů. To mu tak stačilo na vítězství v kategorii juniorů a čtvrté místo v celkovém hodnocení.

Ženám kralovala Tereza Vaníčková (Brilon Racing Team). Juniory vyhrál Jakub Kuba (Team Dukla Praha). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Zikmund (Hello CTW).


Šimon Vaníček v cíli: „Plán byl vyhrát, ale necítil jsem se ze začátku nejlíp. Kluci z týmu jeli výborně, a mě se to ke konci rozjelo a podařilo se vytěžit důležitý body. O víkendu startujeme na Českém poháru v Kyjově“.

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 23. května v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 16:00hod kdy startují žákovské kategorie.

foto: tomáš tesař

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.05.2023 08:09



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka