Grand Prix v Plzni ovládli bratři Kelemenové

Třetí díl GIANT LIGY v Plzni se jel v ideálním letním počasí, kdy teploměr na Rapidu ukazoval 25 °C. Cyklisté po kruhu na Rapidu jeli tak rychle, až to zvedalo prach (nahromaděný pyl) z asfaltu.

Cílená propagace v Plzni

Startovalo se opět handicapovaným startem, kdy 30 vteřin před pelotonem Elite vyrazili vpřed jezdci kategorie masters, ženy a junioři. Nejlépe si s touto novou výzvou poradil mladík Vladimír Kroc (Akademie cyklistických sportů), který dokázal nasbírat 5 bodů do doby, než byla skupina dojeta po 8 km hlavním pelotonem. Startovní pole táhla hlavně Sparta Praha, která útočila na dres vedoucího jezdce seriálu.

Nenápadně, ale stále v bodech, se snažil osamoceně a bez týmové spolupráce jezdit Petr Kelemen (Tudor Pro Cyling Team), kterému k vítězství nakonec stačilo 22b.

Peloton se tak držel pohromadě ve vysokém tempu, z kterého pak zkoušeli jednotlivci odskočit. Vítr však tentokrát foukal na protilehlé straně cyklistického oválu přímo proti jezdcům a právě proto se nikomu nepodařilo odskočit na více než dvě tři kola.

Nakonec se na 35. km podařilo do sólového úniku skočit právě Jonáši Vojtěchovi (LAWI Stras – Giant) a i on nasbíral dostatečný počet bodů, který mu stačil na celkové třetí místo.

Martin Boubal to zkoušel také v polovině závodu, ale nakonec se musel spokojit se čtvrtou příčkou celkového hodnocení.

Nejaktivnějším jezdcem v závodě byl opět Pavel Kelemen (AC SPARTA Praha), který vybojoval puntíkovaný dres i v měsíci dubnu.

V závodě se trochu hledali jezdci Hello CTW, ale nakonec se potkali na 4. a 5. místě celkového hodnocení.

Ženám kralovala Kateřina Kohoutková (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Vladimír Kroc (Akademie cyklistických sportů). Kategorii Masters jezdce nad 40 let Petr Ruman (Cyklo Atom) s 2b.

Petr Kelemen v cíli: „Bral jsem to dneska tréninkově, dojel jsem do Plzně z Prahy na kole, a teď po vítězství ještě pojedu vyjetí na Šumavu“. 

Čtvrtý díl Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 24. května v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 16:30hod.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.05.2022 09:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka