Holandské drogy měly adresáty v Plzni

Z Nizozemí si nechali poslat psychotropní a omamné látky do České republiky. Němečtí a čeští celníci přepravované zásilky odhalili a zajistili.

Jarní servisní akce AUTO CB

V rámci mezinárodní justiční spolupráce pak plzeňští kriminalisté muže obvinili z trestného činu. 

Policisté upozorňují na možné trestněprávní důsledky spojené s objednáváním a dovozem omamných a psychotropních látek ze zahraničí, a to i v případě, že je látka zajištěna na území jiného státu. K odhalování dovozu omamných a psychotropních látek přispívá mezinárodní spolupráce mezi českými a německými orgány činnými v trestním řízení. Němečtí celníci odhalili několik poštovních zásilek směřujících do České republiky, adresovaných do Plzně. Veškeré dokumentace vedeného trestního řízení byly v rámci mezinárodní justiční spolupráce ve věcech trestních převzaty v první polovině letošního roku Okresním státním zastupitelstvím Plzeň-město od Vrchního státního zastupitelství Hof SRN.

Plzeňští kriminalisté se v poslední době zabývají celkem 4 případy zachycení poštovních zásilek s obsahem psychotropních a omamných látek, které byly ve třech případech odhaleny a zajištěny německými celníky v SRN a v jenom případě došlo k odhalení a zajištění již na území České republiky českými celníky. Nelegální obchod s psychotropními a omamnými látkami postupně policisté zatrhli několika osobám, které si prostřednictvým internetové sítě na specializovaných stránkách objednaly a zaplatily dodání poštovní zásilky, které měly obsahovat psychotropní a omamné látky, jako tablety extáze (3,4-MDMA) a psychotropní látku 3-MMC. Tyto zásilky byly z Nizozemí přepravovány nákladní silniční dopravou do České republiky.

Plzeňští kriminalisté v průběhu měsíce září 2019 obvinili 39letého muže z Plzně ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Trestnímu stíhání neunikl ani 42letý cizinec trvale žijící v Plzni, který od druhé poloviny měsíce října 2019 čelí obvinění se spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu. Ten se pokusil o stejný modus operandi celkem 3 krát, protože se svého balíčku ani v jednom případě nedočkal. Oba muži jsou vyšetřováni na svobodě. V případě prokázání viny jim v pravomocném rozhodnutí může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.

Trestněprávní postih hrozí i osobám, které si ze zahraničí, zejména z USA, objednají (silniční či leteckou dopravou) dnes moderní doplňky stravy (anabolika), které obsahují látky s hormonálním účinkem. Přestože tyto látky v USA nejsou zakázané a jsou na internetových stránkách běžně dostupné, jejich dovoz a držení jsou v České republice zakázány.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
08.11.2019 06:35



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka