Jaké jsou výhody a nevýhody burzy Coinmate?

Na burze Coinmate se obchoduje 6 populárních kryptoměn: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, DASH, Bitcoin Cash. Všechny tyto kryptoměny lze na burze obchodovat v páru s CZK, EUR nebo BTC. U zrodu Coinmate stála dvojice Čechů, což vysvětluje, proč zahraniční burza podporuje obchodování kryptoměn v českých korunách.

Jarní servisní akce AUTO CB

Coinmate je anglická burza kryptoměn, která funguje od roku 2014. Na burze Coinmate se obchoduje 6 populárních kryptoměn: Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple, DASH, Bitcoin Cash. Všechny tyto kryptoměny lze na burze obchodovat v páru s CZK, EUR nebo BTC. U zrodu Coinmate stála dvojice Čechů, což vysvětluje, proč zahraniční burza podporuje obchodování kryptoměn v českých korunách.

Nákup kryptoměn přes Coinmate je jednoduchý, jelikož burza nabízí intuitivní webovou platformu i mobilní aplikaci. Zadávat můžete tržní objednávky, které se realizují hned za nejlepší dostupnou cenu, nebo limitní objednávky, kde si nákupní nebo prodejní kurz zvolíte sami. Minimální velikost nákupu je necelých 50 Kč (0,0002 BTC).

Jaké jsou výhody Coinmate?

Velkou předností burzy jsou nízké poplatky. V sazebníku poplatků si můžete všimnout, že Coinmate rozlišuje objednávky maker a taker. V podstatě se jedná o to, že pokud burzu vaše objednávka obohatí (zvýší likviditu), tak máte nižší poplatek (maximálně 0,12 %). Objednávky maker se nezrealizují ihned, ale zařadí se do knihy objednávek, kde čekají na vhodnou protinabídku. Opakem jsou objednávky taker, které se uskuteční okamžitě. Pokud tedy vytvoříte objednávku, ke které již existuje vhodná protinabídka, tak likviditu burzy snížíte a zaplatíte trochu vyšší poplatek (maximálně 0,25 %). Pokud budete obchodovat s velkými objemy, tak můžete získat zvýhodněné poplatky.

Coinmate patří mezi menší kryptoměnové burzy. Likvidita trhu tedy není nejvyšší, takže rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou bývá trochu vyšší (pár desetin procenta). V extrémních situacích, kdy trh prudce klesá nebo roste, se rozdíl ještě zvětšuje. I tak je ale Coinmate mnohem výhodnější než drtivá většina kryptoměnových směnáren. V konečném součtu totiž za poplatek a spread nezaplatíte ani jedno procento. Levnější burzu nebo směnárnu pro nákup kryptoměn za české koruny zkrátka nenajdete.

Zdroj: Recenze burzy Coinmate na webu Kryptoarena.cz

Jaké jsou nevýhody burzy?

Velkou nevýhodou burzy je nemožnost vkládat a vybírat FIAT měny. Tato možnost byla dostupná do bžezna 2020, kdy došlo k ukončení spolupráce burzy Coinmate s tuzemskou FIO bankou. Nyní tak platforma podporuje pouze vklady a výběry ve výše uvedených kryptoměnách.

Nevýhodou je také to, že Coinmate vyžaduje registraci, takže anonymní nákup kryptoměn na burze neuskutečníte. Pokud vám ale nevadí vyšší poplatky, tak můžete využít jednodušší nákup přes české směnárny, kde se registrovat nemusíte. Jednou ze spolehlivých českých směnáren je například platforma Simplecoin. Tato služba nabízí směnu kryptoměn do výše 200 EUR/10 dnů bez nutnosti verifikovat účet.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka