Juniorfest se letos rozšíří i do online prostoru

Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum JUNIORFEST se tento rok rozrůstá i do on-line prostoru.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Již delší dobu jsme uvažovali nad rozšířením našeho působení i do virtuálního světa. Letošní události víc, než kdy jindy zvýhodňují on-line prostor, a tak společně s platformou DaFilms přicházíme s duální verzí festivalu,“ uvedl výkonný ředitel Michal Šašek.

JUNIORFEST letos v listopadu tudíž proběhne jak v kinosálech pěti měst Plzeňského kraje, tak pod názvem JUNIORFEST online i v českých domácnostech. Zatímco tradiční podoba festivalu proběhne od 6. do 12. listopadu, na různých typech zařízení bude filmy dostupné ve dnech následujících, od 13. do 22. listopadu 2020.

„Obě verze nabídnou vlastní programovou dramaturgii, a tak zaručujeme nezaměnitelný zážitek v obou případech,“ prozradila programová ředitelka Barbory Kyas. Zatímco soutěžní i nesoutěžní sekce s novými filmy zůstávají v prostorách kinosálů, tak v rámci on-line verze budou mít diváci možnost zhlédnout vítězné snímky z uplynulých let nebo výběr toho nejlepšího z nizozemské kinematografie. V nabídce nebudou chybět ani loňské festivalové hity:

Psychobitch

Norsko / 2019 / 109 minut / doporučená přístupnost 14+ / české titulky

Patnáctiletá Frida se chce stát outsiderem třídy. Všechny děti ve škole se shodují na jednom – Frida je fakt jiná. Marius je její vrstevník a pro úspěch dělá vše, co může. Když mají ti dva trávit čas po škole společným učením, Marius se neubrání touze ukázat všem, jak je úžasný. Frida se však nemíní nechat premiantem třídy poučovat. Jejich společné doučování se tak stane katalyzátorem vzájemného, už tak turbulentního vztahu. Hádky s Fridou jsou však pro Mariuse něčím nepoznaným – vzrušením i výzvou.

Binti

Belgie, Nizozemsko / 2018 / 90 minut / doporučená přístupnost 10+ / voice over Dvanáctiletá Binti sní o tom, že se stejně jako její idol Tatyana stane slavnou vloggerkou. Když jí s otcem hrozí deportace, uprchnou z domu. Osud jí do cesty přivede Eliase, se kterým se hned spřátelí. Spolu točí vlogy na Eliasovu stránku „klubu na záchranu okapi“ a v hlavě Binti se rodí dokonalý plán. Před deportací z Belgie je totiž může zachránit jen sňatek jejího táty s Eliasovou mámou.

On-line platforma nabídne k většině z dvaceti celovečerních hraných a animovaných filmů lektorské úvody a edukační materiály, které vznikají ve spolupráci s filmovou společností Free Cinema a nizozemským festivalem Cinekid Festival.

„Chystáme s Free Cinema i několik zajímavých a ojediněle zpracovaných on-line workshopů. Zároveň v rámci tradičního festivalu budeme mít zájem komunikovat s diváky v rámci celé republiky. Připravujeme každodenní hodinové vstupy se zajímavým, a hlavně originálním programem pro celou rodinu,“ prozradila něco málo z letošních příprav ředitelka festivalu Judita Soukupová

Do on-line prostoru se také částečně přesune i letošní Industry program. Na obsahu festival úzce spolupracuje s portálem o VOD službách Filmtoro (www.filmotoro.cz), který pro festival zpracovává studii o vývoji VOD služeb v České republice i zahraničí se zaměřením na dětské a mládežnické publikum. Studie bude podrobně prezentována v rámci panelové diskuse industry programu. Před konáním 13. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2020 budou výňatky z prezentace exkluzivně prezentovány na www.filmtoro.cz a www.juniorfest.cz.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.08.2020 17:07



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka