Kašperk přivítá jaro divadelními víkendy s Kašparem

Již nedlouho po zahájení turistické sezony, jež letos začne 1. dubna, se můžete těšit na řadu divadelních představení v podání Spolku Kašpar, které máte možnost na Kašperku vidět zcela poprvé.

Cílená propagace v Plzni

Tři prodloužené víkendy v dubnu a květnu, svěží závan kultury a nové tituly na novém místě! Letošní novinkou jsou obnovené prostory v podsklepení purkrabství, lákadlo v podobě komorní scény, díky níž zažijete zcela jiný a těsnější kontakt mezi diváky a účinkujícími. Divadlo v nevelkém sále je určeno pro 60 šťastných diváků. Nespornou výhodou je střecha nad hlavou a kamna, díky nimž nás nepřekvapí ani rozmary počasí a případné pozdní připomenutí zimy na nejvýše položeném hradě u nás.

Spolek Kašpar nejprve v dubnu představí dvě hry z tzv. Leenanské trilogie od britského autora irského původu, Martina McDonagha. Půvab této trilogie tkví v tom, že ač se příběhy prolínají místně i časově, dokáže každá z her existovat i zcela samostatně, bez znalosti těch dalších. Ovšem s ní si zase lépe složíte mozaiku zajímavých typů vesnických obyvatel.

První můžete vidět Krásku z Leenane, jež bude uvedena během tří večerů od 21. do 23. dubna. V komorním dramatu hře s prvky komedie i tragického příběhu z irského venkova hrají Irena Kristeková, Milena Steinmasslová, Štěpán Coufal a Daniel Pivoda Ondráček.

Druhé představení ze zmíněné trilogie, Lebku z Connemary, Kašpaři uvedou ve dnech 28. – 30. dubna. Komorní příběh z drsného irského venkova se kromě jedné hřbitovní scény odehrává v příbytku Micka Dowda, jehož hraje Tomáš Karger. Spolu s ním dále hrají Kristián Stolařík, Jelena Juklová a Jan Meduna.

Jarní divadelní sérii na Kašperku završí pozoruhodná inscenace Kytice, klasiky Karla Jaromíra Erbena. Ve dnech 19. – 21. května si nenechte ujít její premiérové uvedení na Kašperku, v níž uvidíte Jakuba Špalka a Jana Potměšila.

Všechna představení začínají vždy od 19.00 hod. Brána hradu bude veřejnosti otevřena minimálně hodinu předem. Z hlavního parkoviště je Kašperk vzdálen 1,5 km, je třeba počítat s minimálně dvacetiminutovou procházkou. V prostorách nádvoří se lze občerstvit a lesní úsek cesty bude při návratu osvětlen. Vzhledem k výhodě nové scény je možné hrát za jakéhokoliv počasí. Prostor je navíc vytápěn.

Vstupenky v předprodeji lze zakoupit z pohodlí domova, a to z webových stránek hradu, www.kasperk.cz. Eventuálně je možné získat i na místě, ovšem vzhledem k omezené kapacitě sálu doporučujeme jejich pořízení s předstihem.

V případě jakýchkoliv dotazů je možné se informovat na mailu info@kasperk.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka