Kino v Blšanech obchází duch Ptačího muže

Kino Blšany bylo první regionálním kinem, které uvedlo v předpremiéře undergroundový film Petra Smazala Svatý Mikuláš. Partnerem filmu je REGIONPLZEN.CZ.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kino Blšany bylo prvním regionálním kinem, které uvedlo v předpremiéře undergroundový film Petra Smazala "Svatý Mikuláš".

To jsme tu ještě neměli

Kino v Blšanech uvedlo undergroundový snímek v řádné propagaci, která zvala návštěvníky nejen na film ale také na besedu s tvůrci. Kino tak zdobil perfektní plakát se sloganem "To jsme tu ještě neměli" a "Přijďte se bát společně s tvůrci." A lidi skutečně do kina dorazili a nebylo jich málo. Blšanské kino bylo totiž plné.

"Utrhala jsem si z trička všechny flitry, když tam vylezl ten ptačí muž!"

Publikum i vedení kina přijalo film s nadšením. Byť se jedná o dosti klubovou záležitost, vyvolal snímek v divácích ty správné emoce."Utrhala jsem si z trička všechny flitry, když tam vylezl ten ptačí muž." Konstatovala jedna z divaček, která jinak také pomáhá s provozem kina. "Líbí se mi, že je v tom filmu cítit závan autorské svobody, který u profesionálních filmů mnohdy chybí." Říká další divák.

Beseda, která proběhla po filmu, nechala v hledišti kina sedět asi polovinu diváků. Ačkoliv všichni čekali vážnou besedu na téma, jak těžké bylo film udělat a haldu strašidelných historek, překvapil režisér Petr Smazal všechny svým humorem a vtípky na téma opuštěného blázince.

Do kina doprovodily Smazala obě dívky z produkce F8 ARTCOMPANY - Michaela Chlumčanská a Kateřina Menclová. Přítomen byl ale i asistent režiséra Jan Andrle. Smazal na závěr besedy slíbil, že ve svém natáčení bude pokračovat a že již připravuje film jiného žánru. Diváci se mu z Blšan postupně ozývají doposud a to ho velmi těší. "Zájem diváků, kteří zcela pochopili ten film jako undergroundové minidílko jsou pro mě samozřejmě nejdůležitější. Emoce, které ve mě vyvolala tato nádherná premiéra nelze popsat jedním slovem. Blšany jsou prostě skvělé a doufám, že se tam s příštím projektem zase objevíme.", říká Petr Smazal, který u hororů odpočívá.

Na závěr lze jen dodat, že provozovatelka Blšanského kina Renata Jesinková před pár dny řekla: "Duch ptačího muže obchází naše kino ještě teď. A máme z toho husí kůži."


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 04.03.2015 14:10




5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka