Kraj doporučuje školám zvážení ředitelského volna

V návaznosti na doporučení hlavní hygieničky a s ohledem na epidemickou situaci v regionu doporučuje Plzeňský kraj svým školám a školským zařízením, aby ředitelé zvážili možnost využití ředitelského volna na první dva dny v příštím týdnu.

Cílená propagace v Plzni

 Spojili by je tak  s podzimními prázdninami. Rozhodnutí samotné je na ředitelích škol.

Plzeňský kraj v návaznosti na doporučení hlavní hygieničky a po projednání s ředitelem Krajské hygienické stanice Plzeňského kraje ve čtvrtek oslovil dopisem ředitele krajských škol, aby na základě situace v konkrétním zařízení a dle aktuálních počtů nakažených zvážili možnost ředitelského volna v pondělí 25. 10. a úterý 26. 10. 2021. Tím by prodloužili žákům prázdniny a umožnili zklidnění situace ve své škole a zároveň zabránili potencionálnímu šíření nákazy mezi žáky.

„Dali jsme středním školám ke zvážení možnost udělení ředitelského volna. Ředitelé škol se rozhodnou na základě aktuální situace v daném zařízení,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast školství a sportu Rudolf Salvetr. Ještě před 15. hodinou potvrdily využití ředitelského volna čtyři střední školy, a to Horažďovice, Oselce, Sušice a Stříbro.

Aktuální data školy a školská zařízení v PK

Počet zasažených školských zařízení v týdnu 16. – 21. 10. 2021 celkem 47, z toho 3 MŠ, 38 ZŠ a 6 SŠ. V minulém týdnu bylo zasaženo celkem 34 zařízení. Počet pozitivních osob z těchto zařízení ve stejném týdnu je 87, z toho je 71 dětí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka