Krajským Podnikatelem roku je Jiří Soukup

Společnost EY za podpory hejtmana Josefa Bernarda vyhlásila vítěze krajské soutěže EY Podnikatel roku 2019 Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

Stal se jím Jiří Soukup, zakladatel a majitel rodinné firmy KERAMIKA SOUKUP a.s. Jeho společnost je jedním z nejvýznamnějších dodavatelů obkladů, dlažeb, sanity a podlah na českém i slovenském trhu. Kromě vlastních poboček dodává zboží do velkých hobbymarketů po celé republice a věnuje se rovněž vlastní výrobě.

Nezávislá porota, jíž předsedala Radka Prokopová ze společnosti Alca plast, která se svým manželem Františkem Fabičovicem získala v loňském ročníku celostátní titul EY Podnikatel roku 2018 České republiky v minulém roce, ocenila u Jiřího Soukupa odvahu, cílevědomost, individuální přístup k zaměstnancům a neustálou chuť rozšiřovat své podnikání i do dalších oblastí výroby.

„Toto ocenění jsem nečekal a jsem za něj moc rád. Patří všem našim zaměstnancům a mé rodině, protože se se mnou v nemalé míře podílí na rozkvětu firmy. V roce 1990 jsem od nuly začal podnikat společně s manželkou. Teď nás čekají nové developerské projekty a aktivity související s Keramikou Soukup. Těším se, kam nás nové cesty zavedou,“ uvedl Jiří Soukup, majitel společnosti KERAMIKA SOUKUP a.s.

„Jiří Soukup je inspirativním příkladem úspěšného fungování rodinné firmy, kterou vybudoval i díky silné podpoře manželky, která mu pomohla překonat všechny překážky i úskalí. Dnes postupně předává svůj podnik synovi a dceři, což mu dává prostor věnovat se jiným projektům,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v České republice a v části regionu střední a jihovýchodní Evropy.

„Těší mne, že také Plzeňský kraj může v rámci tohoto projektu ocenit práci regionálních podnikatelů, kteří svou činností ovlivňují chod kraje nejen po stránce ekonomické, ale také po stránce lidské. Úspěšný podnikatel motivuje okolí svou prací a často také poukazuje silným příběh na fakt, že skutečnou, poctivou prací lze dosáhnout kvalitních výsledků a úspěchu,“ uvedl Josef Bernard, hejtman Plzeňského kraje.

Jméno držitele titulu EY Podnikatel roku 2019 České republiky bude spolu s vítězi v dalších kategoriích vyhlášeno 3. března 2020 v Praze. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále soutěže, které se uskuteční v červnu 2020 v Monte Carlu a zabojuje o titul EY Světový podnikatel roku.

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2019 je BMW Group Česká republika. Partnerem soutěže je společnost Raiffeisenbank. Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes a zpravodajský portál Info.cz. Soutěž podporuje agentura CzechInvest. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.
_______________________________________________________________________
Profil vítěze:
Jiří Soukup – KERAMIKA SOUKUP a.s.

Ještě dříve, než mohl začít naplno pracovat, postavily se Jiřímu Soukupovi do života dvě překážky, které výrazně ovlivnily jeho budoucí profesní směřování. Minulý režim mu nedovolil studovat a další omezení přinesl vážný úraz nohy s trvalými následky. Začal si proto přivydělávat jako obkladač. Nejprve v rodné Plzni a okolí, těsně po revoluci pak odjel hledat uplatnění do Německa. Získal místo v obkladačské firmě v Mnichově a začal pracovat na velkých státních zakázkách. Díky tomu se seznámil s novými technologiemi, materiály i výrobci. V Německu složil i mistrovské zkoušky, ale po nějaké době ho srdce táhlo zpět do Čech. Po návratu vzal našetřené peníze, odjel do Itálie nakoupit obklady a dlaždice a začal je prodávat. V roce 1992 s manželkou v Plzni otevřeli první obchod se zbožím českých a zahraničních výrobců a na svou dobu nabízeli velmi široký sortiment. Po pár letech vybudovali velký areál za Plzní a v roce 1997 otevřeli první zahraniční pobočku v Žilině.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka