Společnost Lagom Pharmatech s.r.o. se stala novým producentem léčebného konopí na českém trhu

Lagom Pharmatech s.r.o. je česká farmaceutická společnost, která vyrábí a zpracovává léčebné konopí, jenž slouží dále jako základ pro přípravu individuálně připravovaných léčivých přípravků.

Cílená propagace v Plzni

Společnost Lagom Pharmatech s.r.o. je držitelem povolení k distribuci léčiv, zacházení s omamnými látkami a přípravky, certifikátu správné výrobní praxe (GMP) při výrobě léčivých látek a licence pro pěstování rostlin konopí pro léčebné použití, schválené Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SÚKL). Produkce probíhá v moderních čistých prostorách v Plzeňském kraji. Již od tohoto roku můžete najít její produkty v českých lékárenských zařízeních.

Jak vypadá produkce léčivého konopí?

Společnost disponuje 6 vnitřními pěstebními kójemi o celkové pěstební ploše 1.800 m2. Každá pěstební kóje je vybavena vzduchotechnickou jednotkou, udržující požadovanou teplotu a vlhkost prostředí vždy pro danou růstovou fázi rostlin, LED panely pro osvit rostlin na pěstebních stolech a zavlažovacím systémem. Procesy osvitu, vzduchotechniky a zavlažování jsou řízeny automatizovaným systémem bez nutnosti zásahu lidského faktoru.

Na jaká onemocnění má léčebné konopí pozitivní dopad?

Dle webu Lagompharmatech.cz se můžete dozvědět, že dle studie má léčivé konopí pozitivní vliv na řadu onemocnění:

  • Chronická bolest (neuropatická)

  • Chuť k jídlu, ztráta hmotnosti a oslabení v důsledku nádorového onemocnění, hepatitidy C nebo HIV/AIDS

  • Roztroušená skleróza

  • Nevolnost a zvracení spojené s chemoterapií nebo radioterapií

  • Glaukom

  • Gilles de la Tourette syndrom

  • Epilepsie

Společnost Lagom Pharmatech s.r.o. nově využívá metodu lyofilizace 

Co je lyofilizace? Jedná se o šetrnou metodu hlubokého sušení mrazem založenou na principu sublimace. Tato metoda se využívá nejen v potravinářství, ale především ve farmaceutickém a biotechnologickém průmyslu, a je určena k delšímu uchování léčivé substance bez poškození sušeného materiálu a zachování terpenů. Firma LPT tak nově tak nabízí možnost sušení květů konopí lyofilizací, což je považováno za formu tzv. ,,curingu", ke které využívá nový speciální lyofilizátor. K samotnému zpracování také nově využívá automatickou linku společnosti Mobius. Tu využívá ve světovém měřítku jako jedna z mála firem.

Pokrytí poptávky na českém trhu

Díky vysoké kapacitě produkce zajišťuje firma LPT pokrytí poptávky na českém trhu a spolehlivě zajišťuje dodávky certifikovaných druhů léčebného konopí také obchodním partnerům do zahraničních států, což je rozhodně velký úspěch. Frima LPT ve své činnosti uplatňuje zkušenosti při kontaktech s širokou odbornou a vědeckou veřejností.

Firma se nadále bude rozvíjet, a proto se chystá ve svém vlastním laboratorním zázemí provádět analýzu i vyrábět extrakty léčivé látky konopí pro léčebné použití, a to včetně dalších forem konečného produktu.

Lagom Pharmatech s.r.o.
Osek 401, 338 21 Osek

Web: www.lagompharmatech.com

Telefon: +420 374 446 074
E-mail
: info@lagompharmatech.com
Facebook
: Lagom Pharmatech
LinkedIn
: LagomPharmatech

Zdroj fotografií: www.lagompharmatech.cz

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka