Látkové rolety - inspirace, jak si zkrášlit interiér

Látkové rolety patří mezi interiérové stínění. Díky obsáhlým vzorníkům látek a možnosti volby materiálu a tvaru konstrukce rolet se zařadily mezi nejprodávanější druhy stínící techniky. Snad každý si s nimi přijde na své.

Cílená propagace v Plzni

Různé materiály, různé tvary

Základem je, z jakého materiálu má být vyvedena konstrukce rolety. V nabídce většiny obchodů najdete rolety plastové a kovové. Záleží pak jen na vašich preferencích a vzhledu interiéru, který typ bude pro vás ten pravý. Látkové rolety s plastovou konstrukcí se hodí například k bílým oknům, kdy bílý plast vzhled rolety nijak nenarušuje a dává naopak vyniknout klidně i výraznější látce rolety. Kovová konstrukce bývá v metalickém provedení a sama o sobě je výrazným prvkem, takže se bude krásně vyjímat i s jednobarevnými látkami.

Image title

Pokud jsou v pokoji jiné barevně výrazné prvky, poslouží nejlépe rolety jednobarevné.

Má stínit nebo zatemňovat?

Dalším krokem je výběr látky. Ten se nejčastěji odvíjí podle barev v interiéru, ale je závislý také na nabídce konkrétního druhu látky - stínící, či zatemňující. To je ovlivněno propustností látky. Čím vyšší hodnota propustnosti, tím více světla bude přes látku do interiéru procházet. Čím nižší hodnota, tím větší stín bude roleta poskytovat. Pokud si vyberete látku s nulovou propustností, roleta bude zatemňovat.

Image title

Vzorované látky pomohou krásně doplnit interiér a zútulní ho. Díky různým barvám, vzorům i texturám látek rolety sladíte s jakýmkoliv stylem vašeho domova.

Image title

Chcete ji místo záclony i k zastínění?

Pak doporučujeme látkové rolety den a noc. Ty mají dvojitou látku, která je utkána ze střídavých pruhů dvou různě propustných látek. Pokud se pruhy překrývají, bude duoroleta plnit funkci záclony, pokud pruhy proti sobě posunete, bude roleta více stínit a zajistí vám větší soukromí.

Image title

Látkové rolety den a noc - vpouští dostatek přirozeného světla, při překrytí pruhů stíní.

Image title

V tomto případě jsou rolety den a noc výrazným dekorativním prvkem. 

Fotogalerie
Autor: UNIWEB s.r.o. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka