Lexus představuje NX PHEV Offroad

Koncepční model NX PHEV OFFROAD Concept vychází z prvního plug-in hybridního modelu Lexus NX 450h+, jehož prodej byl zahájen v listopadu 2021. NX se chlubí vytříbenými jízdními schopnostmi a ekologickým ústrojím s nízkými emisemi CO2.

Cílená propagace v Plzni

Vůz láká k dobrodružstvím zvýšeným podvozkem, velkými koly obutými do terénních pneumatik nebo nádherně vyvedeným speciálním lakem v bronzovém odstínu, jemuž sekundují matně černé akcenty.

Studie ROV Concept boří tradice panující ve světě silničních i terénních vozidel. Vůz s kompaktní karoserií má ambice zprostředkovat požitek z jízdy v přírodě. Navíc jde o první model Lexus s vodíkovým motorem, díky němuž je ekologičtější, avšak při zachování žádoucích podnětů a vzrušení plynoucího ze zvukového doprovodu a vibrací spalovacího motoru. ROV je zkratka Recreational Off Highway Vehicle, v překladu rekreační vozidlo pro jízdy mimo zpevněné cesty. Cílem konceptu je nabídnout zábavu v souladu s přírodou. ROV dokáže ovládnout i místa, kam se běžné terénní vozy nedostanou, a přitom poskytovat příkladnou odezvu a opojný zvukový doprovod ke stimulaci všech pěti lidských smyslů.

Na autosalonu bude možné rovněž zhlédnout v měřítku 1:3 model letounu Zivko Edge 540 V3 Jošihideho Murojii. Muroja se letos zúčastní světového šampionátu leteckých závodů v týmu LEXUS / PATHFINDER AIR RACING. Lexus a sportovní letec Muroja uzavřeli dohodu o týmové spolupráci, v jejímž rámci chtějí urychlit propojení technologií a know-how obou stran při vývoji závodních strojů za účasti v závodních soutěžích. V rámci nové týmové struktury se chtějí Lexus s Murojou zapsat do historie vítězstvím v prvním šampionátu The Air Race.

Technologie a know-how se zaměřením na aerodynamiku, chlazení a snižování hmotnosti, Lexus využije k vytváření lepších automobilů s neutrální uhlíkovou stopou. 

TIP REDAKCE: Jak ušetřit při nákupu vozů značky Lexus ?

Pokud si chcete pořídit auto značky Lexus za nižší cenu, doporučujeme vám navštívit tyto stránky:

Poznámka redakce: pokud plánujete nákup nového vozu a hledáte tip na nejlevnější nová auta v České republice skladem (bez ohledu na značku vozu), pokračujte na stránku Nejlevnější nová auta v ČR.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka