Limba má 400, Viktorka tři body

Ligový zápas číslo 21 pro Viktorii Plzeň v této sezoně, ale již 400. celkově pro Davida Limberského. Legenda klubu se stala v utkání v Brně teprve osmým hráčem v historii samostatné české soutěže, který dosáhl tohoto milníku.

Cílená propagace v Plzni

Vítěznou příchuť k „výročí“ DL8 pak přichystal Jean-David Beauguel parádní trefou pod břevno. A zrovna Francouz také oslavil jubileum – svůj 150. duel ve FORTUNA:LIZE.

První pěknou akci předvedl Pavel Šulc, který potáhl míč ze středu pole až k vápnu, nahrál Aleši Čermákovi a ten ještě patičkou vybídl Šimona Faltu. Sedmadvacetiletý záložník pak nebyl daleko od své první trefy v červenomodrém, respektive v tomto zápase bílém dresu. Svou střelu ale poslal těsně mimo levou tyč.

Další příležitost měl Filip Kaša po rohu Aleše Čermáka, ale s jeho hlavičkou neměl problém gólman Šustr. Domácí se málem kuriózně dostali do vedení ve 26. minutě, to když Jakub Brabec namířil hlavičku na vlastní bránu, Jindřich Staněk byl naštěstí pozorný a jeho trknutí vyrazil. Největší šanci první půle měl Pavel Šulc, ale v dobré pozici zakončil vedle. Ta tak zůstala bezgólová.

Západočeši se dočkali v 68. minutě. Jubilant Jean-David Beauguel se v parádní individuální akci zbavil kličkou Hlavici i Moravce a poté napálil míč dělovkou pod břevno! Chvíli nato měli viktoriáni další tutovku. Čermák prošel po levé straně a skvěle odcentroval pod sebe na úplně volného Buchu, ten však ve vyložené pozici míč netrefil ideálně a poslal jej nad branku.

Fotbalisté z moravské metropole si velkou příležitost vypracovali deset minut před koncem, to když z malého vápna hlavičkoval osamocený Jakub Šural, ale Jindřich Staněk byl ve střehu. Před koncem duelu byli v akci střídající hráči. Ba Loua nadvakrát vybídl Zdeňka Ondráška ke skórování, ten nejprve v těžké pozici minul, poté ho vychytal domácí gólman. Pak si oba role vyměnili, střelu záložníka z Pobřeží slonoviny ale Šustr vyrazil na roh.

Plzeňští tak v Brně zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem, vítěznou tečku za 400. ligovým zápasem Davida Limberského obstaral krásným gólem JDB ve svém 150. utkání v nejvyšší české soutěži.

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Šustr – Záhumenský (77. Fila), Šural, Hlavica, Moravec (88. Endl) – Bariš, Sedlák – Přichystal (88. Šumbera), Růsek, Pachlopník (63. Štepanovský) – Hladík (88. Texl)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský – Čermák, Bucha, Šulc (90+2. Káčer) – Kayamba (60. Ba Loua), Beauguel (78. Ondrášek), Falta (90+2. Mihálik)

statistiky

Branky: 68. Beauguel, ŽK: Záhumenský – Čermák, Rozhodčí: Orel – Kříž, Vaňkát

Diváci: uzavřeno

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka