Marek Ženíšek bude kandidovat na místopředsedu TOP 09

Krajský výbor TOP 09 Plzeňského kraje schválil nominaci poslance a předsedy Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Marka Ženíška jako kandidáta na místopředsedu TOP 09.

Jarní servisní akce AUTO CB

Marek Ženíšek se bude o funkci místopředsedy ucházet na 8. celostátním sněmu TOP 09, který se bude konat 11. listopadu v Praze.

„V současné době nejen Evropa, ale celý svět čelí mnoha krizím. Ačkoliv ruská agrese na Ukrajině a konflikt v Izraeli se mohou někomu zdát příliš vzdálené, obě tyto krize nás velmi zásadně ovlivňují. Právě dnes je nesmírně důležité, aby se demokratické síly spojovaly netříštily, aby instituce jako Evropská unie i NATO byly jednotné, stály za svými spojenci a bránily hodnoty západní civilizace. Tyto postoje chci prosazovat také ve vedení TOP 09 a velmi děkuji kolegům z domovské organizace za projevenou důvěru,“ říká ke své nominaci Marek Ženíšek.

„Marek Ženíšek je velmi zkušený politik, který má dlouholeté zkušenosti z vedení TOP 09, kde už v minulosti odvedl mnoho úspěšné práce jako první i jako řadový místopředseda. Věřím, že na sněmu uspěje a bude velkou posilou pro nově zvolené vedení TOP 09,“ uvádí předseda TOP 09 v Plzeňském kraji Petr Suchý.

Medailonek

PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D., se narodil 26. listopadu 1978 v Plzni. Vystudoval Filozofickou fakultu Západočeské univerzity v Plzni a Fakultu sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. V roce 2006 obdržel doktorský titul z oboru politologie. Od roku 2003 do roku 2017 přednášel na Katedře politologie a mezinárodních vztahů v Plzni.

V minulosti působil ve funkci náměstka hejtmanky Plzeňského kraje pro oblast kultury, náměstka ministra spravedlnosti a 1. náměstka ministra zdravotnictví, kde stál u zrodu reformy psychiatrické péče. Za tuto činnost v roce 2019 obdržel od odborné společnosti Medaili za zásluhy o rozvoj oboru psychiatrie v ČR.

V letech 2013-2017 byl poslancem Poslanecké sněmovny PČR, kde působil ve výborech pro obranu a pro evropské záležitosti. V letech 2018–2019 zastával funkci proděkana pro strategii, rozvoj a vnější vztahy Fakulty zdravotnických studií na Západočeské univerzitě v Plzni. V roce 2021 byl znovuzvolen do Poslanecké sněmovny a stal se předsedou Zahraničního výboru Poslanecké sněmovny.

Marek Ženíšek je zakládajícím členem TOP 09 a v současné době je členem výkonného výboru TOP 09 a krajského předsednictva TOP 09 v Plzeňském kraji. Působí také jako výkonný ředitel politického think-tanku TOPAZ. Marek Ženíšek je autorem či spoluautorem několika knih a odborných textů na téma politické a volební systémy. K jeho zájmům patří běh, četba a cestování. Je ženatý a má dvě děti, syna Matěje a dceru Rebeku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.10.2023 08:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka