Město Plzeň podpoří další oživení kulturního dění

Radní města Plzně schválili v pondělí 28. června v rámci Průběžného dotačního programu „Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021“ finanční podporu ve výši 27 tisíc korun žadateli Anthonea Musica s. r. o.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Ten peníze použije na koncert Romantické předobrazy v Mozartových a Rybových písních v rámci 4. ročníku Festivalu Jakuba Jana Ryby 2021.

„Rada města Plzně dále souhlasila s poskytnutím dotací v celkové výši 129 tisíc korun pěti subjektům na šest projektů, o jejich konečném přidělení bude v září rozhodovat Zastupitelstvo města Plzně,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Dotační program Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021 vyhlásil Odbor kultury Magistrátu města Plzně. „Celkem jsme přijali deset žádostí, jedna byla stažena, dvě z nich byly vyřazeny z důvodu nedodržení podmínek dotačního programu,“ dodala vedoucí magistrátního odboru kultury Květuše Sokolová.

Program je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů realizovaných na území statutárního města Plzně a v blízkém okolí, které během roku oživí kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v oblasti hudby, tance, divadla, výtvarného umění, designu, literatury, podpory kulturních a lidových tradic, site specific art a jiných. Projekt musí směřovat k veřejné prezentaci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka