Městské obvody Plzeň 4 a 3 podpoří místní podnikatele

Čtvrtý městský obvod spustil iniciativu „Čtyřka pomáhá“. Pomoci chce i ÚMO Plzeň 3

Cílená propagace v Plzni

Doubravecký obvod nabízí pomoc místním podnikatelům a živnostníkům postiženým koronavirovou krizí. Součástí pomoci je prominutí poplatku za zábor veřejného prostranství pro umístění předzahrádky, stánku či reklamy nebo inzerce zdarma.

„Uvědomujeme si, že řada podnikatelů a živnostníků se nevlastní vinou ocitla ve složité situaci. Vážíme si všech, kteří podnikají na území čtvrtého obvodu, proto jsme se jim rozhodli alespoň symbolicky pomoci. Věříme, že i díky tomuto kroku se nám na Doubravce podaří zachovat maximum služeb,“ říká starosta Tomáš Soukup (ANO).

Náležitosti iniciativy „Čtyřka pomáhá“ ve středu schválila Rada městského obvodu Plzeň 4. Kromě prominutí zmíněných poplatků obvod nabízí podnikatelům také zajištění bezplatné inzerce v Doubraveckých listech a deníku EXTRA.

„Možnosti obvodu jsou omezené, ale věříme, že i drobnou pomoc, jako je prominutí poplatku za předzahrádku nebo zajištění bezplatné inzerce, řada podnikatelů uvítá. Proto jsme se rozhodli nabídnout pomoc nad rámec pomoci ze strany města a státu,“ uvádí místostarostka Lenka Kočová (ODS).

Úlevy od zmíněných poplatků budou platné do 31. října letošního roku. Bezplatná inzerce v Doubraveckých listech a deníku EXTRA je kapacitně i časově omezená

Zájemci musí nejpozději do 29. května zaslat žádost o pomoc na e-mail ctyrkapomaha@plzen.eu. Podmínkou pro poskytnutí pomoci ze strany úřadu je provozování živnosti v provozně na území čtvrtého obvodu k 13. březnu 2020.

Zároveň každá fyzická a právnická osoba musí prokázat, že na základě usnesení Vlády ČR ze dne 14. března 2020 č. 211 o přijetí krizového opatření musela přerušit nebo zásadně omezit provoz provozovny nebo podnikání. Veškeré informace k pomoci a přesné náležitosti žádostí jsou k dispozici na webu ÚMO Plzeň 4.

Pomoc nabízí i centrální obvod

Situace s koronavirovou nákazou se pomalu začíná vracet donormálu, přísná karanténní opatření, která zasáhla životyvšech občanů, se rozvolňují. Největší dopad měla krize na činnost podnikatelů, zejména těch středních a malých.

Městský obvod Plzeň 3 si uvědomuje složitou situaci, do které se dostala řada podnikatelů provozujících své aktivity na území třetího městského obvodu a v rámci svých možností jim nabízí pomoc.

„Chtěli bychom podpořit místní podnikatele, neboť řadaz nich utrpěla v souvislosti s protikoronavirovými opatřeními velké finanční ztráty a někteří už mají i existenční problémy. Proto jim chceme pomoci s rozjezdem živnosti a nabízíme jim bezplatnou inzerci v našem obvodním zpravodaji Trojka, který vychází v nákladu 28 tisíc výtisků a je distribuován do každé domácnosti v obvodu“, informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Podnikatelé, kteří budou mít zájem zdarma inzerovat v srpnovém čísle obvodního zpravodaje Trojka, by měli poslat stručný popis svého podnikání, rozsah ztrát, které vinou pandemie vznikly a graficky zpracovanou inzerci v „jpg“ nebo „pdf“ ve formátu 95mm (š) x 62mm (v). Tyto podklady pak pošlete na e-mailovou adresu bauerova@plzen.eu nejpozději do 26. června.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka