Milovníci tuningu se sešli v Plzni, policisté rozdávali pokuty

Jubilejní 10. sraz proběhl v sobotu 21. října na parkovištích před nákupními centry a bohužel se opět neobešel bez protiprávního jednání, jeden řidič dokonce musel své vozidlo zanechat na místě.

Cílená propagace v Plzni

Řidiči začali nejprve přijíždět okolo 18. hodiny na parkoviště před nákupním centrem v Chotíkově, následně se zhruba o hodinu později přesunuli na jimi oblíbené místo na Rokycanské. Vzhledem k předchozím zkušenostem byl ze strany policie nasazen dostatečný počet sil a prostředků. Situaci monitorovali dopravní policisté, speciální pořádková jednotka, policisté z obvodního oddělení a v případě potřeby byla připravena i zásahová jednotka. Účast byla zatím rekordní, protože dle odhadů se akce zúčastnilo zhruba 1 400 osob a 1 000 vozidel. Dopravní policisté ve spolupráci s techniky z Centra služeb pro silniční dopravu tak řešili spoustu přestupků, udělili 83 pokut v celkové výši 76 800 korun. Nejčastěji se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla (20 pokut + 2x oznámení správnímu orgánu), překročení nejvyšší povolené rychlosti (19 pokut + 1x oznámení správnímu orgánu),  nerespektování dopravního značení (14 pokut) nebo nesprávný způsob jízdy (9 pokut).

Nejvíce překvapeným účastníkem srazu byl zajisté pětatřicetiletý řidič, kterému policisté zadrželi registrační značky. Důvodem pro jejich odebrání z vozidla byl řidičův dluh přesahující 50 000 korun za různá protiprávní jednání, který zatím nesplatil. Na zaplacení celé částky na místě prostředky neměl, a tak značky policisté odebrali a předali na Celní správu. Tam budou do doby, než muž svůj dluh uhradí. Jeho vozidlo se tedy stalo nepojízdným a muž ho musel ponechat na místě.

Při konání podobných akcí jsou policisté vždy připraveni dohlížet na jejich poklidný průběh a v případě nutnosti postihovat a řešit jakékoliv protiprávní jednání. Na místě jsme přítomni zejména kvůli zabezpečení veřejného pořádku, ochraně majetku a dbáme na ochranu života a zdraví všech zúčastněných, ale i ostatních osob, které by se mohly na místě pohybovat.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 24.10.2023 10:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka