Na jižním Plzeňsku odhalili policisté pěstírnu konopí

Kriminalisté v čele s TOXI týmem ve spolupráci s kolegy ze zásahové jednotky zrealizovali akci na úseku drogové problematiky.

Cílená propagace v Plzni

V pondělí 8. února 2021 na základě dlouhodobě rozpracované činnosti proběhla realizace, při které policisté odhalili pěstírnu konopí v obci na jižním Plzeňsku. V souvislosti s tímto případem toho dne zadrželi dva muže ve věku 40 a 32 let a jednu ženu ve věku 53 let.

Na základě shromážděných důkazů dne 9. února 2021 zahájil komisař z oddělení obecné kriminality Územního odboru Plzeň-venkov trestní stíhání jednoho ze zadržených mužů (40let) a obvinil jej ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Usnesení o zahájení trestního stíhání si muž převzal z rukou policejního komisaře osobně ještě v době jeho zadržení. Během závěrečné realizace policisté provedli domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků, při kterých zajistili 95 kusů živých rostlin rodu konopí, sušinu rostliny konopí a hašiš. Zajištěné rostliny dosahovaly výšky až 2m. Veškerý rostlinný materiál bude podroben znaleckému zkoumání. V domě se nacházely pomůcky a technika určené k efektivnímu pěstování těchto rostlin, tzv. in-door způsobem. Muž rostliny pěstoval zejména v garáži a přístavku u domu, čtyři kusy rostlin policisté odhalili v zimní zahradě. Rostliny konopí pěstoval v úmyslu získat návykovou látku marihuanu a tu následně distribuovat dalším osobám za účelem finančního zisku. Tento úmysl mu však policisté překazili.  Pokud soudce uzná 40letého muže vinným ze spáchání uvedeného trestného činu, hrozí mu až pětileté odnětí svobody. V současné době je muž stíhán na svobodě. Veškeré okolnosti případu kriminalisté dále vyšetřují a není vyloučeno, že budou obviněny další osoby.

foto: pčr

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka