Na Trojce odstartoval další ročník Plzeňské senior akademie

Jak si nenechat ublížit, co platí na takzvané šmejdy nebo jaké jsou základy první pomoci. To a mnohem více se dozví účastníci v pořadí již devátého ročníku Plzeňské senior akademie.

Cílená propagace v Plzni

 Jeho zahájení se 3. ledna zúčastnila téměř padesátka seniorů. 

V zasedací místnosti úřadu městského obvodu Plzeň 3 je přivítalo také vedení „Trojky“ v čele se starostou Davidem Procházkou. „Jsem velmi rád, že Plzeňská senior akademie začala v roce 2015 právě v našem obvodu. Otázka bezpečnosti našich seniorů mě vždy zajímala, proto jsem s velkým potěšením před osmi lety přijal návrh městské policie na tento skvělý projekt, ve kterém se senioři dozvídají, jaké situace je mohou potkat a jak se v takových případech chovat,“ říká starosta MO Plzeň 3 David Procházka.

Přivítat účastníky Plzeňské senior akademie a podpořit tento smysluplný projekt přišli také 1. místostarosta Pavel Šrámek a místostarostové Ondřej Ženíšek a Ladislav Nový.

„Těší mě, že takový projekt pro naše seniory existuje, protože právě oni patří mezi nejsnáze zranitelnou skupinu obyvatel,“ míní místostarosta Ladislav Nový.

První přednáškou o městské policii provedli seniory metodici prevence kriminality Karel Zahut a Jan Barfus. „Cílem Plzeňské senior akademie je to, aby lidé, kteří se zúčastní tohoto projektu předávali informace, které tady získají. Ty informace souvisí právě s prevencí kriminality na území města Plzně. O tom, jak se bránit se senioři dozví na zajímavých přednáškách zaměřených na osobní bezpečí, ale i na krizové situace,“ vysvětluje Karel Zahut.

„Ještě nikdy jsem se akademie neúčastnila, ale nyní jsem se rozhodla právě kvůli vlastní bezpečnosti, protože to situace vyžaduje. Například, co se týká takzvaných šmejdů, ti nás po telefonu obtěžují v podstatě neustále,“ prozrazuje hlavní důvod, proč se do Plzeňské senior akademie přihlásila, paní Jana. 

Společně s ní přišla i její kamarádka, paní Dana. „Přihlásila nás další přítelkyně, která se senior akademie účastnila už třikrát. První přednáška byla o historii města, městské policie a také bezpečnosti. Moc se nám to líbilo,“ sdělila spokojená účastnice. 

Projekt Plzeňské senior akademie se zaměřuje na ucelené vzdělávání seniorů v oblasti bezpečnosti a reaguje také na aktuální stav kriminality na území města Plzně. Podle toho jsou vypracované i preventivní programy, které na sebe vzájemně navazují a tvoří tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku.

Senioři se v rámci akademie podívají také na operační středisko Hasičské záchranné služby, útulku pro opuštěná zvířata nebo na operační středisko Městské policie Plzeň. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka