Na univerzitě v pondělí startuje týden informatiky pro dívky

V pondělí 7. srpna začne na fakultě aplikovaných věd Týden letní informatiky pro dívky - TyLiDi. Akce je určena pro studentky druhých a třetích ročníků středních škol.

Cílená propagace v Plzni

Zejména z Plzeňského, Karlovarského a Jihočeského kraje, které se již zajímají se o IT (informační technologie) nebo které tuší, že IT by mohlo být dobrou alternativou jejich dalšího studia. Cílem soustředění je zvýšit informovanost středoškolaček o možnostech studia informatiky a jejich následného uplatnění v IT profesích.

Letošní ročník bude zaměřen na téma počítačová grafika a účastnice letní školy si při práci na společném projektu vyzkoušejí, že programování může zvládnout každý, pokud chce. Postupně se také seznámí s postupy pro tvorbu 3D modelů a virtuálních scén, s tvorbou textur pomocí digitální fotografie a metod počítačového zpracování digitálního obrazu a s technikami zobrazování scén ve virtuální realitě. Jako bonus se dozví, jaké je uplatnění žen v současném IT.

O tom budou mluvit ženy, které již v IT pracují a uspěly, a také současné studentky fakulty aplikovaných věd. Doplňkový program pak zahrnuje exkurze na různá pracoviště katedry informatiky a výpočetní techniky a další aktivity.

Pořadatel: Katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU

Termín: 7.–11.8.2017

Místo konání: Katedra informatiky a výpočetní techniky FAV, Technická 8, Plzeň (areál Bory)

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka