Zámek Nebílovy zve na hudbu i divadlo

Třetí ročník letního hudebního festivalu Anima Music 2019 na zámku Nebílovy pokračuje blues-grassovým koncertem tří výjimečných hudebníků.

Cílená propagace v Plzni

V sobotu 24. srpna od 19:00 hodin tu vystoupí Matěj Mateo Ptaszek, St. Johnny Stehlík a Jan Elvis Čihák.
Harmonikář, zpěvák, cestovatel, fotograf a spisovatel Matěj Ptaszek patří právem mezi evropskou bluesovou špičku. Nejen jako mistrovský hráč na foukací harmoniky ale především jako interpret a zpěvák. Napsal přelomovou a obsáhlou učebnici Hry na foukací harmoniku, ale také hudbu k filmu Občanský průkaz. „Je též autorem dvou knih reportáží o Jižní Americe - Posekej si ten trávník, nejsou vidět hadi: aneb Jižní Amerika na vlastní kůži a Reportáže z rozervaného ráje. Obě knihy budou během večera k mání“, doplňuje kastelán nebílovského zámku Milan Fiala. Doprovázet ho bude výjimečný plzeňský kytarista, skladatel a zpěvák Jan Stehlík a kontrabasista Jan Čihák.

Od úterka 27. srpna na zámeckém nádvoří startuje další ročník oblíbeného divadelního festivalu Nebílovské divadelní léto 2019, během něhož se po čtyři večery představí mnoho známých hereckých osobností v nezvyklých rolích. „Diváci se mohou těšit na Karla Rodena, Janu Krausovou, Ondřeje Sokola, Martina Stránského, Kateřinu Kairu Hrachovcovou nebo Vandu Hybnerovou“, vyjmenovává kastelán Milan Fiala a dodává: „Vstupenky je možné si zakoupit pouze na Plzeňské vstupence nebo přímo v pokladně zámku Nebílovy“.

27. srpna od 19:00 Ondřej Sokol: Celebrity
28. srpna od 19:00 Eric-Emmanuel Schmitt: Enigmatické variace
29. srpna od 19:00 Michele Riml: Sex pro pokročilé
31. srpna od 19:00 Vít Karas: Můžem i s mužem

Milovníky černobílé fotografie a ženské krásy potěší výstava Akt – mistři černobílé fotografie v nově zpřístupněné galerii zadního křídla zámku. Výběr ze sbírky fotografií Svazu českých fotografů dokumentuje variace na téma nahoty a zobrazení ženského těla v závislosti na dobovém vkusu a autorském rukopisu. V souboru se objevují fotografie z 30. až 50. let, v největší míře jsou však zastoupeni autoři 60., 70. a 80. let minulého století, jejichž práce tvoří i převažující část sbírky. „Postupně chceme veřejnost seznámit s celou fotografickou sbírkou. Současná výstava představuje nejen známé fotografy, ale také autory z  řad amatérské fotografie. Celek výstavy je inspirativní a zároveň poučný. Je průřezem určité periody chápání a zobrazování lidského těla v estetických i společenských souvislostech a zároveň typickým průřezem jedinečné sbírky fotografií“, říká kastelán Milan Fiala.   

Výstava potrvá do 31. srpna a je přístupná v běžné otevírací době zámku, tj. od úterý do neděle od 9:00 do 17:00 hodin. Prohlídku výstavy si návštěvníci mohou zpříjemnit dobrou kávou a domácími zákusky. Součástí výstavních prostor je totiž i nová kavárna.        



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka