Nejkrásnější výletní cíle v Čechách a Bavorsku při digitálním Týdnu sousedů

Kam se vydat, až bude opět možné cestovat a dělat výlety? Během digitálního Týdne sousedů se představí turistické a kulturní cíle v českých a bavorských sousedních regionech.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jde o Horní Franky, Karlovarský kraj, Horní Falc, Plzeňský kraj, Dolní Bavorsko a Jihočeský kraj. Centrum Bavaria Bohemia a kulturní město Čechy-Bavorsko Schwandorf zvou od 12. do 15. května 2021 nadšené objevitele na festival digitální kultury a setkávání - pohodlně dostupný z domova jen na několik málo kliknutí.

Ihned po vstupu do online platformy akcí budou návštěvníci pozváni na dvojjazyčnou prohlídku platformy, která je inspirována kulturním městem Čechy-Bavorsko2020-2021 Schwandorfem. V symbolu města, věži „Blasturm“, čekají na účastníky prezentace turistických cílů. Zastoupeny jsou destinace v Dolním Bavorsku, Horní Falci, Horních Frankách, Jihočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji. „Rádi bychom návštěvníkům ukázali, k jakým skvělým výletním cílům se lze dostat za pár hodin jízdy - doufejme, že brzy již opět i přes hranice,“ vysvětluje programový manažer David Bender. Tak lze prostřednictvím 3D prohlídky navštívit barokní kapli Kappl ve Waldsassenu nebo prostřednictvím propagačního filmu sklárnu na Šumavě. Den zahájení, 12. květen 2021, se zaměří na turistické cíle. Návštěvníci si mohou individuálně nechat poradit od kontaktních osob z regionů. V případě jazykových bariér pomůže tlumočník. Od 16 hodin představí zástupci destinací v krátkých prezentacích největší zajímavosti svého regionu („Pecha Kucha“).

Na virtuálním náměstí ve Schwandorfu bude 12. května v 15 hodin zahájen Týden sousedů. Kromě hostitele, primátora Andrease Fellera, pronesou publiku svou uvítací řeč také bavorský ministr Albert Füracker, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, předseda krajského úřadu Axel Bartelt, předseda okresního úřadu a prezident Euregio Peter Berek a předseda okresního úřadu Thomas Ebeling. Na náměstí budou rovněž prezentovány informační stánky přeshraničně působících institucí, které budou v centru pozornosti v pátek 14. května.

Od 17 do 19 hodin ředitelka CeBB Dr. Veronika Hofinger obrátí spolu s českými a německými pódiovými hosty a publikem v rámci panelové diskuse na téma „Na cestě k přeshraničnímu kulturnímu regionu?“ svůj pohled do budoucnosti. 4 diskuzní místa jsou pevně obsazená, na dalším místě se střídají hosté, kteří chtějí pokládat otázky nebo vkládat příspěvky.

Týden sousedů je závěrečným vyvrcholením roku kulturního města ve Schwandorfu - čtyřdenní kulturní festival, na kterém je prezentována kulturní a turistická rozmanitost šesti sousedních regionů. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty v přímém přenosu, prezentace, kreativní workshopy a kurzy, představení a zajímavé diskuse. Přístup je možný na pouhých několik kliknutí na stránce nachbarn-sousede.bbkult.net.

Projekt Kulturní město Čechy-Bavorsko je podporován Bavorským státním ministerstvem financí a pro vlast, okresem a městem Schwandorf a Kulturní nadací Bavaria Bohemia.              

 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka