Nová publikace přibližuje, kdo byl kdo ve vedení Plzně v letech 1918 až 1938

Archiv města Plzně vydává odbornou publikaci „Plzeňská radnice mezi válkami. Kdo byl kdo ve vedení města v letech 1918–1938“.

Cílená propagace v Plzni

Vázaná kniha o 190 stranách přibližuje konkrétní osobnosti, které stály v čele města v mimořádně úspěšném plzeňském období, tedy ve 20. a 30. letech 20. století, věnuje se také fungování tehdejšího městského úřadu i klíčovým úředníkům.

„Dvacátá a třicátá léta představovala pro Plzeň v mnoha ohledech mimořádně úspěšné období. Nejenže se město zdárně vyrovnalo s výzvami, které představoval vznik samostatného státu a chaos prvních poválečných měsíců, ale naopak v průběhu obou dekád prodělalo neobyčejný rozvoj, který z něj učinil skutečnou moderní metropoli západních Čech. Za tímto úspěchem stály konkrétní osobnosti – díky předkládané studii se jejich jména a životní osudy stávají součástí paměti města Plzně,“ uvedl městský archivář Adam Skála.

Úvodní studie nové ediční řady Studie a prameny k dějinám města Plzně vydávané Archivem města Plzně z pera archiváře a historika Karla Řeháčka přibližuje fungování Městského úřadu v Plzni v letech 1918–1939, a to jak z hlediska volené samosprávy čili politického vedení města, tak z hlediska správy odborné, úřední. Množství dosud neznámých informací přináší především druhá část publikace – medailonky politiků a vyšších úředníků tehdy působících na plzeňské radnici.

Prodej publikace, jejíž text doplňují černobílé fotografie, schválila Rada města Plzně za cenu 250 korun. Distribuována bude zájemcům z celé České republiky, k dostání bude i v komisním prodeji. Celkový náklad je 500 kusů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka