Památky v kraji zvou na Dana Hůlku i vinobraní

I na sklonku září zvou památky v Plzeňském kraji na řadu akcí. Hned v sobotu lákají klášter Kladruby a zámek Manětín na unikátní koncerty, zámek Nebílovy pak na oblíbené vinobraní.

Jarní servisní akce AUTO CB

21. září/ Koncert Lubomír Brabec a Daniel Hůlka/ klášter Kladruby

Svatojánský hudební festival 2019 zakončí v sobotu 21. září koncert operního a muzikálového zpěváka Daniela Hůlky a brilantního kytaristy Lubomíra Brabce v klášterním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech. Posluchači uslyší nejenom slavné muzikálové melodie, ale také staré písně, operní árie a duchovní hudbu v podání obou interpretů. Koncert začíná v 17:00 hodin. 


21. září/ Koncert písničkáře Josefa Fouska/ zámek Manětín

Hlavní sál manětínského zámku rozezní v sobotu 21. září písničky spisovatele, básníka, textaře, humoristy, fotografa a písničkáře Josefa Fouska. Začátek koncertu v 19:00 hodin.


21. září/ Zámecké vinobraní/ zámek Nebílovy

Přijďte si užít jihomoravský folklór, ochutnávat, nakupovat, ale i diskutovat s vinaři o jejich práci a výsledcích jejich celoročního snažení. Tradiční gastronomická akce na nádvoří zámku Nebílovy nabídne v sobotu 21. září vinaře z Velkých Pavlovic, cimbálovou muziku Lašár a velkopavlovický Presúzní sbor, který je složený výhradně z pánů. Zástupci malých rodinných vinařství představí celou řadu výtečných a oceněných vín, chybět nebude ani oblíbený burčák. Začátek vinobraní je od 13:00 hodin.


25. září/ Haydnovy hudební slavnosti/ zámek Kozel
 

V prostředí půvabného přírodně krajinářského parku zámku Kozel proběhne 25. září již 27. ročník Haydnových hudebních slavností. Tématem letošního ročníku je Majáles, máj a les. Těšit se můžete na komorní soubor Ritornello i barokní hudbu. Začátek slavnostní v 19:00 hodin.

27. září/ Koncert Concerti da Napoli/ zámek Nebílovy

Soubor staré hudby Concerto Aventino zahraje 27. září na zámku Nebílovy v rámci Heydnových hudebních slavnostní virtuózní italské skladby vrcholného baroka, v jejichž popředí stojí jako koncertantní nástroj zobcová flétna. Na programu zazní skladby Antonia Vivaldiho či Arcangela Corelliho a dalších barokních mistrů.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka