Ledovec, Červený kříž. Plzeň kvůli potřebným projektům navýšila dotační program

Město Plzeň rozdělilo finanční prostředky z dotačního programu Aktivity v oblasti sociálního začleňování 2022, který letos poprvé vyhlásil nově vzniklý Odbor dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zastupitelé na svém zasedání 20. června 2022 schválili poskytnout celkem 4 763 500 korun osmi žadatelům pro devět přihlášených projektů.

„Dotační titul byl zaměřený především na naplňování opatření uvedených v Koncepci politiky města Plzně pro práci s lidmi v bezdomoví 2022+. Původně jsme v rozpočtu odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování alokovali částku 2,5 milionu korun. Vzhledem ale k vysoké kvalitě a potřebnosti jednotlivých projektů jsme dotační program navýšili, neboť nám to rozpočet odboru umožňoval,“ uvedl náměstek primátora David Šlouf, jenž má v gesci oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem. Doplnil, že dotační program byl koncipován na projekty v délce trvání rok a půl a podpora mohla být maximálně jeden milion korun.

Konkrétně neinvestiční dotaci od města Plzně obdrží: Středisko křesťanské pomoci Plzeň na zimní nouzové útočiště pro osoby bez přístřeší (890 tisíc korun) a na projekt Čistá práce (269 tisíc korun), Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň-město a Rokycany na Street medicine v Plzni (560 tisíc korun), Centrum pro komunitní práci západní Čechy na posílení kapacity sociální realitní služby Víc než jen bydlení na území města Plzně (345 840 korun), K Srdci, z. s., na Naslouchárnu Betlehem (407 300 korun), TADY A TEĎ, o. p. s., na projekt Školský sociální pracovník a program Mentoring (950 tisíc korun), Ponton, z. s., na monitorovací centrum pro ubytovny v Plzni (520 tisíc korun), Ledovec, z. s., na projekt podpory zaměstnanosti lidí s duševním onemocněním (521 360 korun) a ONŽ – pomoc a poradenství pro ženy a dívky, z. s., na program komplexní podpory obětem trestných činů (300 tisíc korun).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka