Plzeň podpoří kulturní projekty půl milionem korun

Půl milionu korun má na letošní rok připraveno město Plzeň na podporu menších kulturních a uměleckých projektů.

Jarní servisní akce AUTO CB

A to priojektů realizovaných na území města a v blízkém okolí. Takzvané Mikrogranty jsou určeny na projekty, které během roku oživí kulturní dění ve městě hudbou, tancem, divadlem, výtvarným uměním, literaturou, lidovými tradicemi a jinými podobnými aktivitami. Dotaci získá jen projekt, který je veřejně prezentován.

„Kulturní projekty podporuje město prostřednictvím dotačních systémů již více než 22 let. Jde nejčastěji o dotování širokého spektra kulturních aktivit zejména neziskových organizací, v některých případech zdánlivě menšinových kulturních a uměleckých akcí a činností,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Průběžný dotační program nazvaný Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů vyhlašuje Odbor kultury Magistrátu města Plzně od roku 2013. Dotace v maximální výši 20 tisíc korun se přiděluje v průběhu roku. Žádosti je možné podávat od 23. března. Termín uzávěrek odevzdání žádostí je 31. března, 30. dubna, 31. července a 1. září 2020. Zájemce o dotaci musí podat žádost před zahájením konání projektu.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka