Podaří se natočit nový český mysteriozní film Robine?

Bez Plzně by nebylo pivo a to by nebylo dobrý - říká Daniela Součková z FAMO. Přečtěte si rozhovor s Danielou Součkovou a také s režisérem Oliverem Beaujardem!

Cílená propagace v Plzni

Představte čtenářům portálu REGIONPLZEN.cz sebe i připravovaný film Robine.

Studuji produkci na FAMO v Písku posledním rokem a v současné době připravuji natáčení našeho absolvenského snímku Robine?, které začně již druhý týden v dubnu. Snímek zatím máme na fb jako funpage Robine a na portále HITHIT máme kampaň, která jde pomalu do finále. Mediálním partnerem našeho mysteriozního filmu "Robine?" je online magazín Vanili.cz.

Ráda bych Vám také představila naši předchozí tvorbu. Podívejte se na portál vimeo, ve kterém je showreal našich dosavadních prací. S předchozím snímkem jsme dosáhli dvou úspěchů na festivalech - pařížškém a česko-německo-polském.

Danielo, jaký máte vztah k Plzni?

Bez Plzně by nebylo pivo a to by nebylo dobrý.... Plzeň je pro mě malebné, ale neprobádané město, po střední jsem se snažila hlásit na jejich univerzitu, ale láska k filmu a jeho výrobě byla silnější.

Rozhovor s režisérem nového českého filmu "Robine?" Oliverem Beaujardem

Představte nám filmový projekt ROBINE?
Jedná se o absolventský film. Je to mysteriózní film, který je narativní s cyklickým charakterem. Naším cílem je dosáhnout formy a příběhu, který diváka nebude nudit, ani když se na něj podívá poněkolikáté, protože bude pokaždé v příběhu schopen najít něco nového, jiného a překvapivého.

Jaký je žánr projektu a jaký je váš vztah k tomuto žánru?
Jedná se o mysteriózní drama nebo temnou pohádku. Nerad kategorizuji snímky, které děláme, protože jsou často na hranici několika žánrů, několika forem a nepřijde mi vhodné je ohraničovat a škatulkovat. Protože tento snímek a dejme tomu jeho žánr, kterému v toto chvíli dávám jen vymezení, je něco, na čem pracujeme už půl roku a snažíme se v rámci jeho stylizace, formy a příběhu dát mu co největší péči. To hlavně proto, že samo o sobě všechny filmy, na kterých pracujeme, se snažíme vypracovat do posledního detailu a dát jim co nejvíce péče, času a emocí.

Proč jste se do tohoto projektu pustil?
Protože to miluju.

Co vás na tomto projektu nejvíc baví?
Průběh, vývoj. Možnost být tvůrcem v pravém slova smyslu, protože podstatou je vymyslet a stvořit celou realitu se všemi detaily, celým kontextem a charaktery. Jde o to vytvořit svět, který v tu chvíli, kdy je realizován, točen, je opravdový a člověk naprosto a absolutně věří jeho existenci, minulosti a myšlence. Takže jde i o možnost, skrze tuto relitu předávat pocity a myšlenky divákovi. A to mě baví, být tvůrcem a jako tvůrce dávat lidem možnost prožívat, ač na malou chvíli, plnohodnotně a silně.

Prozraďte, na co se mohou filmoví fanoušci těšit.
Na hádanku, která ačkoliv nabízí řešení, nabízí ho po každém shlédnutí jiné a jinak.

Kde se můžeme na internetu dozvědět více o vašem filmu?
Podpořit nás můžete zde www.facebook.com/filmrobine a video máme na této adrese https://vimeo.com/208020734

Z jakého Vašeho posledního projektu máte radost?
Nejvíce mě v tuto chvíli těší úspěchy našeho minulého filmu, což je taková pozitivní pohádka s názvem Fleur, která je v současnosti v oficiální selekci pařížského ÉCU - European Film Festivalu 2017 a Neisse Film festivalu 2017, což je festival v kooperaci Česka, Německa a Polska.

Podpořte nový český film "ROBINE?"!

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka