Předvede burleska Galeb svou show v Plzni?

Přečtěte si rozhovor s tanečnicí burlesque Galeb!

Cílená propagace v Plzni

Jak se z vás vlastně stala burleska?

Než jsem vůbec začala s tancem a burleskou, jezdila jsem na šermířské akce, byla to skvělá doba po roce 1990, všechno se to formovalo a rodilo a vznikalo.
Někdo jezdí po vandrech, někdo po diskotékách, já jsem jezdila po republice se šermíři.
Skupina se jmenuje Sinister a furguje do teď a stále tam mám své přátele.
Nemůžu opomenout ani fantasy literaturu a v neposlední řadě všechny Tolkienovy knihy. Málo kdo může říct, že nejdřív četl knihy a pak viděl filmy.
Mně se to povedlo V celém průběhu střední školy, ale i potom, byly dýchánky, kde se hrálo Dračí doupě. Kdo to nikdy nehrál, nedokáže pochopit, jak hra dokáže člověka na mnoho hodin vtáhnout, BTW znáte pro mne skvělou scifi Dům o tisíci patrech? Jako puberťačka jsem hltala i Ludvíka Součka.
Jsem i velkým fandou komiksové literatury, ale asi bych řekla především filmů. Mezi nejoblíbenější patří Hell boy, Batman.
Mám moc ráda Jamese Bonda a Star wars
, ale především ty staré díly, víc si všechny zápletky vychutnávám.
Uznejte, stačil by vám v nějakém dnešním filmu jako smrtící nástroj had?
Nesmím zapomenout na Hvězdnou Bránu, bez které bych prostě nežila. Dokonalé dialogy, zdvižené obočí a sarkasmus byly vždy přítomné.
V současné době zažívá velkým boom svět postapo. Měla jsem tu možnost 3 x vstoupit do města Junktown. Všem doporučuji, ocitnete se v jiném světě, úplně nejvíc. Tohle je nejvychytanější svět, který jsem mohla navštívit. Raketová základna Bratronice.
Ale není to nic pro citlivky!

V neposlední řadě mám ráda gothic - temný a ponurý, dokáže být rozmanitý, ale především mě u toho baví móda. A jsme zas u toho. Už chápete, proč mám ve skříni tolik kostýmů?

Co je vlastně burleska?

Velmi zjednodušeně bych řekla, že to je takový high level striptýz. Je to krásné, blyštivé, plné peří a třpytek! Neuvidíte holky u tyče, kterým někdo strká peníze za spoďáry. Tanečnice se nesvlékají úplně, ale většinou do kalhotek a na prsou mají dá se říct takové nálepky, kterým se říká pasties. Často ještě se střapečky, které tanečnice na závěr roztočí. Publikum tanečnice dost často velmi povzbuzuje!
Vystoupení mívají nějaký scénář, nějakou vizi. Neuvidíte však tančit jen krásné ženy, ale i drag queens, jsou velmi oblíbení! Burlesku dělají i muži – tzv. boylesque. Součástí bývají i artistická vystoupení!

Styl této zábavy pro mě byl vždycky přitažlivý. Tanci (Tribal fusion) se věnuji skoro 20 let, prvky burlesky v tanci používám běžně (ne svlékání, ale gesta, pózy, pohyby). Věnuji se dlouhodobě i výrobě tanečních kostýmů a přesně tento styl je prostě nejvíc luxusní a moc mě to baví.

Pokud se naskytne příležitost, dělám i modelku. Měla jsem příležitost dělat modelku pro Riwu Neronu. Je skvělá, šije dámské prádlo, je korzetierka. Ráda také fotím, ve smyslu fotomodelky, je to fajn a doporučila bych to každé ženě. Není pravda, že to je jen pro někoho, každá žena je krásná!

Máte radu pro naše čtenářky, jak se podle vás mohou stát dobrou burleskou?

Musíte chtít, musíte na sobě makat, musíte trénovat, cvičit. Musíte mít sebereflexi a pokoru a trpělivost. Co považuji za obzvlášť důležité, je taneční průprava. To poznáte hned, když se tanečnice umí pohybovat. Je to vidět na první pohled. Velkou zkušenost vám přinese i pravidelné vystupování, ale to není jednoduché, rozhodně ne v ČR. Nicméně doufám, že se blýská na lepší časy, začínají se otvírat kabaretní podniky a přibývá míst, kde se dá burleska vidět.
Je fajn, pokud se vám poštěstí vyjet do zahraničí nebo se umístit i na nějaké soutěži. V neposlední řadě je také potřeba být specialistou na PR na instagramu nebo FB.

Co vám burleska v životě dala a naopak vzala?

Vzala mi klidné spaní, to především. Kudy chodíte, tudy přemýšlíte, nad vším, kde co sehnat, jak to udělat. Jdete do parfumerie a první co hledáte jsou třpytky, jasně to nevadí, že máte už desatery a tyhle flitrové šaty by se mi taky mohly hodit, ale mám to ráda.
Začala jsem se o sebe víc starat, ráda se pěkné oblékám, když je příležitost, celkově nad tím víc přemýšlím, jak lze dobře vypadat. Jsem ráda ženská. Ale doma chodím v teplácích.

Vystoupíte se svou burlesque show v Plzni?

Velmi ráda. Pokud jste z Plzně a máte zájem o mé vystoupení, přečtěte si více informací na stránce burlesque show.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.05.2020 12:17



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka