Primátor Zarzycký rezignoval na kraji, ekonomiku má v gesci Pavel Strolený

Krajská rada na základě rezignace náměstka hejtmana pro oblast ekonomiky, investic a majetku Romana Zarzyckého, který byl zvolen do funkce primátora města Plzně, změnila rozdělení kompetencí členů rady.

Cílená propagace v Plzni

„Vždy jsem odmítal a dál odmítám kumulaci funkcí. Proto jsem se s ohledem na výsledek komunálních voleb rozhodl na funkci náměstka hejtmana rezignovat. Z pozice primátora se chci naplno věnovat řízení města Plzně, pro které je kraj významným partnerem, se kterým máme společné vize a projekty. Mým posledním úkolem na kraji bylo připravit s kolegy návrh rozpočtu, který v pondělí ráno schválila Rada. Plzeňský kraj je v dobré kondici a vdobrých rukou. Krajské koalici i kolegům, kteří resortní řízení přebírají, přeji, aby se jim nadále dařilo a dál pracovali pro občany z našeho regionu,“ uvedl Roman Zarzycký.

Rada schválila rozdělení kompetencí, které do této doby zastával Roman Zarzycký a to tak, že oblast investic a majetku převzal do správy náměstek hejtmana Martin Záhoř (ANO), v jehož gesci je zároveň oblast sociálních věcí.

Novým členem Rady PK pro oblast ekonomiky byl zastupiteli zvolen Pavel Strolený (ANO), který do této doby vykonával  předsedu Finančního výboru. Funkci radního bude vykonávat jako uvolněný. Na funkci předsedy Finančního výboru PK rezignoval.

Dosavadní člen Rady PK Vladimír Kroc (ANO) byl rozhodnutím Rady jmenován náměstkem hejtmana kraje. V jeho gesci zůstává oblast školství a sportu.

Nové složení Rady Plzeňského kraje a její oblasti působnosti od 21.11. 2022:

Hejtman kraje Rudolf Špoták, krizové řízení, bezpečnost a centrální nákup

Náměstek hejtmana Petr Vanka, regionální rozvoj, IT aevropské záležitosti

Náměstek hejtmana Martin Záhoř, sociální věci,investice, majetek

Náměstek hejtmana Vladimír Kroc, školství a sport

Náměstek hejtmana Pavel Čížek, doprava

Náměstek hejtmana Josef Bernard, životní prostředí azemědělství

Náměstek hejtmana Pavel Hais, zdravotnictví

Člen Rady kraje Pavel Strolený, ekonomika

Člen Rady kraje Libor Picka, kultura, památková péče a cestovní ruch







The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka