První turbína z Doosan Škoda Power míří do Japonska

Doosan Škoda Power podepsal kontrakt na dodávku parního turbosoustrojí pro nově budovanou elektrárnu na biomasu ve městě Sodegaura v prefektuře Čiba.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedná se o první projekt společnosti realizovaný v Japonsku, které bylo až doposud díky naprosté dominanci lokálních výrobců považováno za prakticky nedostupný energetický trh.

Turbíny společnosti Doosan Škoda Power jsou provozovány v elektrárnách zemí celého světa s několika málo výjimkami. K těm až do počátku letošního roku patřilo i Japonsko, kde doposud byla veškerá produkce elektrické energie zajišťována technologií od domácích výrobců. Díky vynikajícím technickým referencím turbín z Plzně, a zároveň i silné podpoře korejské mateřské společnosti Doosan Heavy Industries & Construction, se podařilo na tento trh úspěšně proniknout. Po intenzivním jednání se generální dodavatel projektu, společnost Chiyoda, společně s investorem a provozovatelem, společností Osaka Gas, rozhodli pro výrobní blok složený ze zařízení dodávaných skupinou Doosan, tedy i pro turbínu plzeňské výroby.

Předmětem dodávky je dvoutělesová parní turbína Doosan Škoda Power DST-S10 o výkonu 75 MW. Tato konfigurace umožňuje dosažení maximální účinnosti provozu při zadaných parametrech. Turbína je určena pro novou elektrárnu na biomasu, která je budovaná v souladu s podmínkami vládního programu výstavby zdrojů zelené energie. Právě podmínky tohoto programu požadují po investorech vysokou účinnost dodávaného zařízení, což bylo rozhodujícím faktorem při zisku této zakázky. V plzeňském závodě nyní probíhá výroba turbíny, jejíž uvedení do provozu je naplánováno v roce 2022.

“Díky špičkové technické kvalitě dodávaného zařízení nám úspěch v tomto projektu může pomoci k otevření japonského trhu, kde je v současné době díky státní podpoře v různých fázích přípravy několik obdobných projektů. Věřím, že se i přes různá administrativní a jiná úskalí dokážeme opět v tvrdé konkurenci prosadit,” říká Jaroslav Hejl, vedoucí odboru Obchod pro nové projekty v regionu Asie ve společnosti Doosan Škoda Power.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 16.02.2020 08:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka