První zvířecí pacient roku v Plzni: srnec vyplašený petardami

Když se hned po setmění na Silvestra opět rozjela tradiční kanonáda a nepřetržitý ohňostroj, alespoň v Plzni trval až do jedné hodiny po půlnoci, bylo zvířecímu záchranáři Karlu Makoňovi jasné, že to i letos budou mít zvířata těžké.

Cílená propagace v Plzni

 A tak prvním zvířecím pacientem v novém roce 2023 je opět srnec evropský, který byl zahnán na lokalitu, kde to neznal a následně narazil do plotu s takovou razancí tak, že to nejspíš nepřežije.  

Je 1. 1. 2023 kolem třetí hodiny odpoledne. Mladí manželé s malým chlapcem kontrolují svou zahrádku v Plzni na Roudné, když v tom jim tryskem přímo před jejich zraky proběhl od sousedů vyplašený srnec. „Stáli jsme u kůlny dost daleko na to, aby nás zvíře vidělo, ale to jak narazilo do plotu, jsme měli jako na dlani. Musela to být příšerná rána na hlavu a krk, a tak když manžel omráčeného srnce z plotu vymotal, sebral srnec veškeré síly a snažil se postavit a utéci. To mu ale nešlo, jelikož jediné co mu fungovalo, byly zadní nohy. Plazil se tady vyděšený, ochrnutý, až nakonec zůstal bezvládně ležet,“ popsala celou událost mladá paní, která vzápětí telefonovala zvířecím záchranářům s prosbou, co má s poraněným zvířetem na svém pozemku vlastně dělat?
 
 Na místo odborníci přijeli zhruba až za hodinu s tím, že předtím hledali další zvíře v zahrádkářské kolonii na Slovanech v Motýlí ulici, údajně navíc poraněnou srnu, o které věděli už z předešlého dne.
 

"Přiznávám, že zahájit záchranářskou sezonu 2023 hned utracením prvního letošního zvířecího pacienta se mi opravdu nechtělo. Navíc srnec byl naštěstí po nárazu tak otřesený, že kupodivu nebyl tak vystresovaný a v takovém šoku, že by bylo milostivější ho na místě hned utratit. Proto jsme ho naložili a odvezli do naší ohrady pro spárkatou zvěř, kterou máme v Zábělé.
 Dáme mu 24 hodin na zklidnění a uvidíme, jak na tom bude a hlavně, co na to řekne veterinář," dodává Makoň. 

Podle našich informací srnec nepřežil.

foto: desop
 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka