Škoda Group koupila vývojáře digitálního zabezpečovacího železničního systému

Škoda Group oznámila zisk 93,9% podílu v belgické společnosti The Signalling Company. Ta se zabývá vývojem digitálního bezpečnostního softwaru a zabezpečovacích systémů pro železniční provozovatele.

Jarní servisní akce AUTO CB

Akvizice je v souladu se strategií skupiny, tedy expanze do oblasti moderních systémů mobility. Začátkem tohoto roku skupina převzala rakouská provozní aktiva od Molinari Rail, která se zabývá technickým inženýrstvím a projektováním. Zbývající 6,1% podíl ve společnosti The Signalling Company zůstává ve vlastnictví dvou jednatelů společnosti, Stanislase Pinteho a Frederica Du Jardina.

Společnost The Signalling Company navrhuje špičkový bezpečnostní software třídy 4, který je plně kompatibilní se současným standardem evropského vlakového zabezpečovacího systému (ETCS) a je použitelný i v oblasti autonomní mobility.

"Rozšíření našeho portfolia o vlastní zabezpečovací řešení, zejména ETCS, je důležité pro úspěch skupiny na evropských trzích, zejména v západní Evropě. Tento sektor má velký potenciál a my se těšíme na vývoj nových řešení, která umožní zvýšení bezpečnosti, efektivity a udržitelnosti železniční dopravy," říká Didier Pfleger, CEO Škoda Group.

Akvizice společnosti The Signalling Company zvýší konkurenceschopnost Škoda Group vůči velkým evropským výrobcům vlaků. Skupina bude moci nabízet celou škálu výrobků a služeb železničním provozovatelům v západní Evropě, zejména v Belgii, Německu a Nizozemsku. Společnost The Signalling Company v současné době vybavuje 110 lokomotiv systémem ETCS pro největšího soukromého evropského provozovatele nákladní železniční dopravy, společnost Lineas.

Začleněním společnosti s 38 zaměstnanci do skupiny vznikne v rámci Škoda Group vlastní obchodní jednotka "Signalling". Jejího vedení se ujme jeden z akcionářů, Stanislas Pinte, který se stává Vicepresidentem pro Signalling. Jeho úkolem bude dokončit rozvoj stávajících řešení signalizace a zajistit vývoj nových technologií v této oblasti.

"Se vstupem velkého a úspěšného partnera do naší společnosti se otevírají další velké možnosti růstu v oblasti signalizace. Díky investici Škoda Group a spojení s tak významným evropským výrobcem kolejových vozidel získáme přístup na evropský trh," říká Stanislas Pinte, Vice President Signalling ve Škoda Group.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.02.2023 08:05



7 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka