Strážníci v Plzni odchytávali pětici opuštěných psů

Strážníci odchytové skupiny mají za sebou náročnou středeční službu. Během jediného dne byli odchytávat či přebírat celkem pět zatoulaných či opuštěných psů v různých lokalitách území města.

Cílená propagace v Plzni

Až na tři výjimky skončili dočasně v kotcích plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi.

Prvním nalezencem byla fenka zhruba pětiměsíčního křížence. V Brněnské ulici ji našla osamocenou pobíhat mladá dívka.  Brzy po převzetí strážníky se ozval její majitel. Šťastné setkání nedalo na sebe dlouho čekat, hlídka jí odvezla do místa jeho bydliště. Mladý muž, kterému patřila, s ní byl na procházce, nechal ji volně pobíhat a ona mu utekla.

Pro zhruba dvouletého šarpeje (na snímku) si strážnici dojeli poté přímo na svoji služebnu v Heyrovského ulici. Padesátiletá žena jim ho to přivedla potom, co ho nalezla potulujícího se u obchodního domu ve Skupově ulici. Pes měl na sobě černé látkové kšíry s nápisy „ Security“, kožené vodítko, nebyl očipován. Komu by patřil, se nezdařilo zjistit, proto byl převezen do plzeňského útulku.

Jiný osud čekal na dalšího chlupáče, zhruba čtyř letého německého ovčáka.  Jeho vlastník se ozval dříve, než ho stačili odvézt strážníci do útulku. Pes, kterého si strážníci převzali od nálezce v ulici V Mokřinách, měl svému majiteli utéci, když se s ním byl projít v lese na vrchu Chlum.

Nález zatoulané fenky ohlásil také tentýž den dvaapadesátiletý Plzeňan. Po příjezdu do ulice 28. října strážníci zjistili, že jde o zhruba dvouletou kříženku  Parson Russel Teriéra. Fenka sice měla identifikační čip, ale ten se nenacházel v databázi očipovaných psů. Nálezce projevil zájem si fenku nechat, proto mu byla ponechána. Zároveň byl poučen o tom, že pokud se o zvíře nikdo do dvou měsíců od vyhlášení nálezu nepřihlásí, nabude on vlastnická práva k nalezenému zvířeti zcela. 

Posledním nalezeným zvířetem byla asi dvouměsíční fenka křížence. Pobíhat samotnou ji nalezl před osmou večerní po Mikulášském náměstí čtrnáctiletý chlapec. Jelikož se nepodařilo určit jejího majitele, převezli ji strážníci do péče pracovníků útulku.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.02.2019 07:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka