Swietelsky v Ballu: za provozu, v angličtině a při brexitu

Nové technologie na výrobu plechovek, které společnosti Ball Beverage Packaging Czech Republic v Dýšině umožnily zdvojnásobit jejich výrobu, stojí na železobetonových základech připravených společností Swietelsky stavební.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ta zde své vnitřní práce skončila loni v prosinci a venkovní letos koncem dubna.

„Byla to jedna z nejzajímavějších, ale i nejnáročnějších staveb poslední doby. Pracovalo se za provozu uvnitř výrobní haly, pár metrů od běžících linek. Komunikovalo se s anglickým project managerem a do toho přišel covid i s řadou omezení a pak i brexit. Rozhodně to nebyla běžná práce,“ říká Martin Hašek, ředitel oblasti Plzeň Sever závodu Pozemní stavby Západ Swietelsky stavební. 
Firma v Ballu vybudovala železobetonové základy pro stroje dvou nových linek. V zakázce za 45 milionů korun přitom použila 1200 m3 betonu vyztuženého 100 tunami armovací oceli.

„Nejnáročnější bylo přizpůsobit se výrobě a nijak ji neomezit nebo dokonce ohrozit. To byla klíčová věc. I když náročná byla také dálková komunikace s managementem stavby po jeho odjezdu z Česka. V čase covidu a brexitu prostě velká výzva a zkušenost,“ dodal Martin Hašek. 

Investice v Dýšině, kde Ball působí už čtvrt století, zvýšila výrobní kapacitu závodu z původních 600 miliónů až na 1,45 miliardy kusů plechovkových nápojových obalů ročně. Z nich se velká část exportuje, neboť zvláště v Evropě patří mezi nejvíce využívané nápojové obaly.

„Jednalo se o významnou investici, která umožnila výrazně rozšířit kapacitu výroby i produktovou řadu. Reagujeme tím na stoupající poptávku po našich produktech ze strany zákazníků i koncových spotřebitelů,“ uvedl Radek Mádr, ředitel Ball Beverage Packaging Czech Republic. Zdůrazňuje přitom, že firma je hrdá na své výsledky a vývoj, který je silným základem pro její další směřování a dlouhodobý rozvoj.
 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.06.2021 08:06



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka