Techmania má otevřeno šest dní v týdnu a zve na film

Od července Techmania naplno spouští svůj provoz 6 dní v týdnu. Každý den kromě pondělků se mohou návštěvníci těšit z návštěvy svého oblíbeného plzeňského science centra i 3D Planetária a užít si od 10h do 18h den plný zábavy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Navíc nově obohacený o skvělý filmový zážitek!

Na prázdniny Techmania připravila pro své návštěvníky kromě své tradiční programové nabídky nový film z americké produkce, která vytváří filmy pro IMAX a patří mezi špičky ve svém oboru. Techmania získala od kalifornského filmového studia MacGillivray Freeman Films licenci na projekci skvělého snímku DREAM BIG – Engineering our world, kterou budou moci vidět v budově 3D Planetária.

Snímek zachycuje podstatu inženýrské profese a úžasným způsobem ukazuje, jak díky inženýrské práci, inženýři zlepšují náš svět.

Důležitým aspektem celého filmu jsou reálné příběhy, efekty a podněty, které cílí na lidské emoce a mysl. Opravdové příběhy těch, kteří měli své velké sny a díky svému odhodlání a srdci je opravdu zrealizovali, dodávají snímku autenticitu a fenomenálně diváka vtáhnou do děje.

A co je podstatné…ukazují inženýrskou práci také v  jiném světle, než jí většina z nás zná. Jako multidisciplinární obor, který zasahuje domnoha odvětví lidského konání a poznání.

„Je opravdu skvělé, že se nám podařilo s americkým partnerem dojednat licenci na projekci tohoto úžasného filmu, který v originále namluvil oskarový herec Jeff Bridges. Na české verzi s námi spolupracoval Martin Stránský, který nadaboval právě Jeffa. Také díky hlasu pana Stránského je divák při sledování snímku Dream Big chycen do děje. Jsem velmi spokojena s vysokou kvalitou obsahu a zpracováním celého filmu. Vzdělávací a výpovědní obsah je rozložen do celého filmu přesně tak, aby diváka zaujal a namotivoval zamyslet se nad tím, co vše inženýrské profese do našich životů přináší. A kde všude se i v běžném životě jejich rukopis odráží. Od Velké čínské zdi a nejvyšších budov na světě, přes podvodní roboty, solární automobily až po inteligentní udržitelná města. Dream Big oslavuje lidskou vynalézavost spojenou s geniálními inženýrskými řešeními, která jsou mnohdy velmi jednoduchá; a máme je přímo před očima. Každý má své velké sny. A dokud jsou mezi námi Ti, kteří realizaci svých velkých snů pojí s tím, že chtějí být prospěšní pro ostatní a takto nastavenou smysl promítnou do své práce, pak je to skvělé.“,dodává Kateřina Chábová, manažerka Techmania Science Center.

Naše budoucnost patří mladé generaci, která má už teď své odvážné sny a bude je realizovat. Snímek otevřeně motivuje mladé studenty k tomu, že kreativita, odhodlání a hledání těch správných řešení pomohou realizovat sny, které budou mít pro ostatní úžasný a přínosný dopad.

Inženýři se vždy snažili pomáhat a tvořit svět kolem nás tak, aby byl pro ostatní lepší. Vytváří hodnoty a přináší řešení, která zlepšují náš svět.

 Techmania snímek DREAM BIG – Engineering our world vybrala do svého programového portfolia záměrně.Jedním ze čtyř pilířů, kterým se Techmania věnuje je právě Engineering. Znalost v této oblasti považuje tým Techmanie za velmi významnou.

A právě DREAM BIG představuje tuto oblast lidského poznání a vědění v širším kontextu s cílem přiblížit lidem inženýrství jako obor, kterýnám všem zajišťuje vysokou kvalitu každodenního života.

Snímek navazuje programově na expozici Inženýr, která je kompletně realizována z dílny Techmanie: od nápadu až po samotnou výrobu. A návštěvníci se z ní mohou těšit v prostorách science centra již dva roky. Film ale kromě úžasné inženýrské profese vyzdvihuje i jinou myšlenku. A to, že pokud člověk dělá věci s láskou a přesvědčením, je kreativní, tak pak si vytvoří prostor pro realizaci svých Velkých snů. A uspěje na jakékoli cestě, kterou se vydá.

A právě odhodlání „měnit budoucnost“, patří zejména mladé generaci.

Protože ta už dnes může snít své odvážné a velké sny!

 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 03.07.2021 17:06



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka