Trénink Viktorky už vedli Bílek s Horváthem

Novým trenérem FC Viktoria Plzeň se stává Michal Bílek. Šestapadesátiletý kouč podepsal s Viktorií smlouvu do roku 2023 a vedl již dnešní trénink.

Cílená propagace v Plzni

„Jsem rád, že jsme se s Michalem Bílkem velmi rychle domluvili na všech podmínkách a v pondělí ráno došlo k podpisu smlouvy do roku 2023,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. „Našim cílem je nyní dodat týmu nový impuls, dobře se nachystat na závěr sezony, a samozřejmě zlepšit herní projev,“ dodal Adolf Šádek.

Nový trenér Michal Bílek se v pondělí ráno poprvé seznámil s týmem a následně povede první trénink na hřišti v Luční ulici. „Domluvili jsme se rychle, vést Viktorii je pro mě velká výzva. Chceme zvládnout závěr sezony tak, abychom si zajistili účast v pohárech pro příští sezonu,“ pravil před prvním tréninkem Michal Bílek.

Společně s Michalem Bílkem přichází na pozici asistenta Pavel Horváth, dalšími členy realizačního týmu zůstávají Marek Bakoš s Matúšem Kozáčikem.

Zkušený trenér, jenž naposledy vedl reprezentaci Kazachstánu a tým FC Astana, již ve Viktorii v roli kouče působil, vedl ji na začátku sezony 2006/2007. Působil rovněž v Jihlavě, Zlíně, pražské Spartě či Dinamu Tbilisi. V letech 2009 – 2013 byl hlavním trenérem české fotbalové reprezentace, kterou dovedl do čtvrtfinále mistrovství Evropy v roce 2012.

fcv

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka