V MHD v Plzni budou jezdit zdarma jen uprchlíci, ostatní Ukrajinci zaplatí

Od pátku 1. dubna 2022 Plzeňské městské dopravní podniky upraví podmínky bezplatné přepravy v městské hromadné dopravě v Plzni pro občany Ukrajiny.

Cílená propagace v Plzni

„Od začátku dubna budou moci městskou hromadnou dopravou cestovat zdarma všichni Ukrajinci, kteří do České republiky přicestovali v souvislosti s uprchlickou krizí. Ukrajinci, kteří v České republice pobývají dlouhodobě, budou cestovat dle platného tarifu,“ uvedl Michal Vozobule, náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí.
Cestující z Ukrajiny budou moci cestovat zdarma pouze za předpokladu, že se prokáží jedním z následujících dokumentů:
  

  1. cestovním pasem Ukrajiny s vízem strpění (případně jiným ekvivalentním vízem) vydaným Ministerstvem vnitra ČR nebo Policií ČR

    2. hraniční průvodkou s vlepeným vízovým štítkem s vízem strpění (případně jiným ekvivalentním vízem) vydaným Ministerstvem vnitra ČR nebo Policií ČR.

„Přepravní kontrola bude postupovat s maximální ohleduplností. Pokud se cestující nebude schopen prokázat výše uvedenými doklady, vypíší mu záznam o provedené přepravní kontrole s tím, že se bude moci prokázat do 15 dnů na doplatkové pokladně, a následně bude přirážka stornována,“ doplnil Jan Schejbal, vedoucí Odboru příjmu z dopravy Plzeňských městských dopravních podniků.

Plzeňské městské dopravní podniky budou uvádět informace také v ukrajinštině, jak na webových stránkách, tak na sociálních sítích. Informace budou též zveřejněny v KACPU v Plzni.
Občané Ukrajiny mohli využívat MHD v Plzni zdarma od 2. března. K prokázání tohoto nároku jim postačil platný pas nebo občanský průkaz. Cílem bylo maximálně usnadnit těžkou situaci válečným uprchlíkům.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 31.03.2022 08:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka