V pátek startuje Rallye Šumava, policisté upozorňují na uzavírky

Policisté řidičům doporučují, aby dodržovali pravidla silničního provozu a respektovali dopravní značení.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ve dnech 6. až 8. května 2022 se zejména na Klatovsku uskuteční tři automobilové soutěže: 56. ročník Rallye Šumava Klatovy, 30. ročník Historic Vltava Rallye a 7. ročník Rallye Šumava Legend.

"Upozorňujeme řidiče a návštěvníky soutěží, že na některých komunikacích bude vyloučen nebo částečně omezen provoz, před i v průběhu rychlostních zkoušek.Pokud budete v uvedených dnech projíždět místy, kde probíhají rychlostní zkoušky, zjistěte si přesnou dobu uzavření a naplánujte si objízdnou trasu," říká mluvčí klatovských policistů Dana Ladmanová.

Řidičům i chodcům připomíná, že při automobilových soutěžích a zejména při rychlostních zkouškách – je nezbytností dodržovat pokyny pořadatelů a respektovat dopravní značení.

Rychlostní úseky jsou zřetelně vyznačené a při sledování závodů chodci nesmí vstupovat na nebezpečná místa ani do zakázaných prostor.

Při rychlostních zkouškách se nepohybujte po trati a nepřebíhejte vozovky! 


DOHLED NAD SILNIČNÍM PROVOZEM

Policisté budou v průběhu soutěží ve zvýšené míře dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu i veřejný pořádek.

Při rallye řidiči přejíždějí mezi jednotlivými úseky rychlostních zkoušek, někteří  napodobují účastníky soutěží a porušují dopravní předpisy například:
 nedbají  dodržování stanovené rychlosti,
 předjíždějí na nepřehledných místech,
v mnoha případech přeceňují své možnosti a schopnosti.

Řidiči, kteří takto riskují, porušují zákon o provozu na pozemních komunikacích a především ohrožují ostatní účastníky provozu.    

Krádeže věcí - preventivní rady:

Zaparkujte svá motorová vozidla na vyhrazených místech. Před opuštěním vozidla zkontrolujte uzamčení a uvnitř nezanechávejte na viditelných místech cenné věci.

Buďte obezřetní i před pachateli kapesních krádeží. Pokud nechcete být okradeni, tak tašku nebo kabelku držte u těla. Peníze a platební karty ukládejte uvnitř obleku. Věnujte pozornost bezprostřednímu okolí a mějte své věci stále pod kontrolou.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka