V plzeňském Daikinu se budou vyrábět nové modely klimatizací

Přední světový výrobce klimatizací Daikin, s výrobním závodem v Plzni, začal vyrábět nové unikátní klimatizační jednotky Emura 3 a DHW. Na vývoji obou produktů se podíleli plzeňští inženýři.

Cílená propagace v Plzni

První kusy se začaly vyrábět už v dubnu. Do konce roku jich v Daikinu vyrobí přes 40 tisíc.  Na výrobu Emury je potřeba 40 pracovníků. U DHW dokonce 60.
S více než sto lety zkušeností s výrobou klimatizací přináší společnost Daikin spojení nejlepšího designu a technologie, čímž chce dosáhnout dokonalého klimatu ve vnitřních prostorách. Daikin Emura i Daikin DHW jsou výsledkem dlouhodobého výzkumu a vývoje zaměřeného na tvorbu špičkových klimatizačních řešení pro vnitřní prostory. „Jsme velice rádi, že se na výrobě obou produktů může podílet právě náš závod v Plzni. Produkt Emura 3 vyrábí na lince F1 40 pracovníků, kteří vyrobí za rok 2022 celkem 37 tisíc kusů klimatizačních jednotek na výrobní lince F1. Nad výrobou jedné klimatizační jednotky stráví zhruba jednu hodinu pracovní doby. U klimatizační venkovní jednotky DHW je to trochu jinak. Na té bude pracovat přibližně 60 pracovníků, kteří nad výrobou stráví zhruba dvě hodiny pracovní doby. Celkem jich za rok vyrobíme 3 200 kusů,“ vysvětluje Tomáš Matoušek, z personálního oddělení společnosti.

Inteligentní technologie
Obě klimatizace disponují inteligentními technologiemi, které ocení každý uživatel. Kromě toho, že mají nový design, mohou se ovládat telefonem. V případě modelu Emura je k dispozici také noční režim.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.05.2022 08:05



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka