Vhozený kelímek na zápase se Servette: pokuta a podmínka pro Viktorku

Viktoria Plzeň byla potrestána za naprosto nepochopitelný čin tří diváků při zápase se Servette FC, kteří vhodili předměty na hrací plochu a jeden z nich zasáhl kelímkem brankáře hostujícího týmu.

Cílená propagace v Plzni

Od disciplinární komise UEFA obdržel plzeňský klub pokutu třicet tisíc euro a dvouletou podmínku k uzavření severní tribuny. Celý klub toto nepřípustné jednání odsuzuje a bude v těchto případech nekompromisní.

Při odvetném osmifinálovém utkání vládla ve vyprodané Doosan Areně fantastická atmosféra, která výraznou měrou dopomohla našim hráčům k postupu. Fanoušci byli skvělí. Tedy až na tři jednotlivce, kteří vhodili předměty na hrací plochu a jeden z nich zasáhl brankáře hostů, čímž ohrozili utkání samotné, a navíc klubu způsobili výrazné problémy.

„Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina. Připravují chorea, starají se o skvělou atmosféru a pak je vše zastíněno několika jednotlivci,“ říká Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

Verdikt disciplinární komise je jasný: pokuta 30 tisíc euro (cca 750 tisíc korun) plus dvouletá podmínka na uzavření severní tribuny.

„V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem ke zmíněným jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Od našich fanoušků jsme zaznamenali zpětnou vazbu a všichni toto jednání odsoudili a nechápali ho. Apelujeme tedy znovu na všechny, aby nám v této činnosti byli nápomocni a podmínka zůstala jen na papíře a už jsme nikdy nemuseli řešit uzavírání tribun či celého stadionu. Nehledě na to, že vysokou sumu za pokutu by mohl klub investovat smysluplněji například do rozvoje mládeže,“ dodává mluvčí klubu.

„Neumím si vůbec představit, že bychom se při takto velkých zápasech museli obejít bez části publika. Vždyť to, že jsme se dostali takhle daleko v Konferenční lize, je naše společná zásluha, naši fanoušci na tom mají obrovský podíl. Vždy za námi stáli a byli nám oporou. Věřím, že se nic podobného nebude opakovat,“ apeluje kapitán týmu Lukáš Hejda.

"Viktoriáni, u nás se fandí slušně. Věříme, že nejen během podmínky, ale celkově nic podobného nebudeme muset řešit. V Doosan Areně se fandí slušně, v duchu fair-play. Na náš stadion nepatří žádné projevy rasismu či jakékoli nesnášenlivosti, platí přísný zákaz vhazování jakýchkoli předmětů na hrací plochu a jakékoli prohřešky v tomto směru hodláme tvrdě trestat. Zároveň děkujeme drtivé většině slušných fanoušků, kteří se starají během našich domácích i venkovních zápasů o perfektní atmosféru!," říká za klub mluvčí Václav Hanzlík.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka