Více než 70 stepařů bude reprezentovat Plzeň na MS v Chorvatsku

Svěřenci plzeňské trenérky a lektorky Step by step studia Kamily Borovské budou od 23. do 26. listopadu 2022 soutěžit ve velké mezinárodní konkurenci na IDO World Tap Dance Championships.

Cílená propagace v Plzni

To je Mistrovství světa ve stepu v chorvatském Záhřebu. Z Plzně odjíždí dosud nejpočetnější skupina v historii studia, své umění předvede porotě 73 stepařů od 8 do 65 let. Do světového finále se probojovaly formace dětí, juniorů, dospělých ve dvou kategoriích a také trio dětí.

Plzeňští stepaři se kvalifikovali díky úspěchům na květnovém Mistrovství ČR ve stepu v Hradci Králové. Na mistrovství světa v Záhřebu se představí stepařky nad 30 let (Adults II) s choreografií Aladin, trio dětí Price Tag, formace dětí Hard Knock Life, formace juniorů Bella Ciao a formace dospělých (Adults I) Leave Me Alone. Celkem na Mistrovství světa v Záhřebu zamíří 73 plzeňských stepařů. „Tak velká účast pro nás hodně znamená, je skvělé, že budeme moci porovnat naše umění se světovou špičkou a získat zkušenosti. Konkurence bude silná, proti sobě budeme mít nejen stepaře z Evropy, ale také z USA nebo Japonska,“ uvedla Kamila Borovská, lektorka a hlavní choreografka Step by step studia Plzeň.

Plzeňští stepaři nejsou na mistrovství světa nováčky. Zúčastnili se ho v letech 2016, 2017, 2018 a 2019. Jejich dosud největším úspěchem bylo 5. místo formace dospělých (Adults II) se skladbou Like You (2018, Riesa, Německo). Další světové soutěže omezila pandemie covidu, plzeňští stepaři se proto na mistrovství světa vrací až nyní.

„Všechny skladby, se kterými budeme soutěžit, znají návštěvníci Plzeňského festivalu stepu. jehož 8. ročník proběhl letos v květnu. Další příležitost vidět nás doma bude 27. a 28. ledna 2023, kdy pořádáme tradičně v Divadle ALFA Večer plný stepu,“ zve Kamila Borovská.

Step by Step studio vzniklo v Plzni v roce 2010. V současné době ho v prostorách DEPO2015 navštěvuje více než 200 členů od 5 do 70 let. Na svém kontě mají bezpočet vystoupení na různých společenských akcích a také řadu medailí a úspěchů na soutěžích. Se stepem vystupovali i na festivalu v Brazílii. Studio pořádá také mezinárodní Plzeňský festival stepu, jehož 9. ročník se uskuteční 11. – 14. května 2023.

Další informace najdete na www.stepbystepstudio.cz, FB a Instagramu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.11.2022 18:23



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka