Viktorka padla se Slavií 0:1, na lídra ztrácí 9 bodů

Viktoriáni ve šlágru 14. kola ligy na domácím hřišti přivítali pražskou Slavii, současného lídra ligové tabulky.

Cílená propagace v Plzni

Západočeši si v utkání vytvořili několik šancí, jenže jen málo z nich šlo do prostoru tří tyčí. O výsledku 0:1 rozhodl v páté minutě nastavení prvního poločasu nejlepší střelec sešívaných Josef Hušbauer.

Viktoriáni na svého soupeře vlétli a hned v úvodních vteřinách měli dvě dobré příležitosti. Nejprve Michael Krmenčík běžel z pravé strany sám, ale přihrávkou pod sebe nikoho nenašel. Zanedlouho to zase zkoušel Lukáš Kalvach střelou z vápna, tu zase skvěle vyrazil Ondřej Kolář.

V 10. minutě měl obrovskou šanci k otevření skóre Joel Kayamba. Adam Hloušek se fantasticky uvolnil na levé straně a poslal přesnou kouli právě na konžského záložníka, jeho střela z voleje však skončila vedle. To byla ohromná škoda.

První nepříjemnost pro viktoriány přišla ve 32. minutě, to když se zranil Radim Řezník a Plzeň tak musela přeskupit zadní řady. Doprava se posunul David Limberský, dozadu na levou stranu obrany byl stažen Adam Hloušek a na křídlo za něho nastoupil Ondřej Mihálik.

Před koncem poločasu oživla i Slavia. Nejprve to zkoušel z dálky Petr Ševčík, jeho pokus s obtížnostmi vyrazil Aleš Hruška na roh. Z následné standardní situace z voleje střílel Tomáš Souček a gólman Plzně i proti jeho střele byl proti. Slávisté se nakonec ještě do poločasu dočkali. Po velké skrumáži a několika odrazech v pokutovém území se k balonu dostal Josef Hušbauer a v pětiminutovém nastavení otevřel gólový účet utkání.

V 63. minutě měl vyrovnání na kopačkách Joel Kayamba, jenže i tentokrát vypálil z první vedle. Do šance se dostal také nejlepší střelec Západočechů Michael Krmenčík, ale ani on z nakrátko rozehrané standardky neměl přesná mířidla.

Deset minut před koncem zápasu to zkusil za vápnem i David Limberský, avšak i třetí nebezpečnější zakončení Plzeňanů v druhém poločase nenašlo prostor tří tyčí. V ohromné šanci se v 86. minutě objevil Jakub Brabec, kterému střela z voleje sedla parádně, ale trefila pouze nastavenou nohu Michala Frydrycha.

Červenomodří nedotáhli několik slibných příležitostí do zdárného konce, což je nakonec mrzelo. V Doosan Areně totiž o výsledku 0:1 rozhodl jediný gól Josefa Hušbauera.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník (32. Mihálik), Hejda, Brabec, Limberský – Kalvach, Procházka – Kayamba, Hořava (60. Chorý), Hloušek – Krmenčík (79. Beauguel)

SK Slavia Praha

Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka (61. Frydrych), Bořil – Souček – Ševčík, Stanciu, Hušbauer (66. Traoré), Olayinka – Tecl (83. Škoda)

statistiky

Branky: 45+5. Hušbauer, ŽK: Kayamba, Procházka, Limberský, Chorý – Olayinka, Ševčík, Hovorka, Frydrych, Traoré, Trpišovský (trenér), Rozhodčí: Franěk – Kříž, Flimmel

Diváci: 11 625

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka