Výročí pandemie provází v kraji další nárůst nemocných

Před rokem byly v ČR evidovány první dva případy onemocnění covid-19. Během 12 měsíců se původně "horší chřipka" stala pandemií, která navíc při svém prvním výročí nabírá na síle.

Cílená propagace v Plzni

Pociťují to i nemocnice Plzeňského kraje, které v těchto dnech pečují opět o vyšší počet nemocných. Konkrétně bylo v úterý dopoledne v nemocnicích akutní péče hospitalizováno kvůli nemoci covid 260 pacientů, z nichž 35 bylo na lůžkách intenzivní péče. Počet nemocných zaměstnanců naštěstí roste jen mírně. Aktuálně se léčí s nemocí 50 pracovníků nemocnic.

Covidová lůžka v krajských nemocnicích jsou už několik dnů po sobě prakticky pořád plná. Příjem dalších pacientů je možný jen za cenu dalšího navyšování covidových kapacit, které ale vznikají na úkor lůžek pro neinfekční pacienty. Nová covidová lůžka vytvořila v uplynulých dnech kromě Domažlické i Klatovská nemocnice.

Žádná z nemocnic ale nemůže navyšovat kapacity do nekonečna a hlavně už není možné zatěžovat víc a víc zdravotnický personál. Už teď pracují sestry, lékaři, ošetřovatelé, sanitáři a další zdravotníci na 150 procent.

"Prosíme proto veřejnost, pomozte nám například tím, že budete nosit respirátor nebo vysoce účinnou roušku správně - to znamená na ústech i na nose, nikoli na bradě! Děkujeme," zdravotníci nemocnic Plzeňského kraje. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.03.2021 14:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka