Zastupitelé Plzně zvýšili příspěvek na asistovanou individuální přepravu

O 120 tisíc korun navýší město Plzeň roční příspěvek provozovateli asistované individuální přepravy zdravotně handicapovaných osob, důvodem jsou stále se zvyšující náklady na pohonné hmoty i navýšení mzdových nákladů provozovatele.

Jarní servisní akce AUTO CB

 O tomto kroku rozhodli v listopadu zastupitelé města Plzně. Celkově se roční příspěvek města zvýší na 600 tisíc korun včetně DPH.

„Pro město Plzeň zajišťuje asistovanou individuální přepravu handicapovaných osob již deset let firma Jan Pešek. Vzhledem k dobrému fungování služby, kterou potvrzují i sami klienti, k rozsahu poskytované pomoci a jejímu povědomí v rámci města jsme se rozhodli žádosti provozovatele vyhovět a příspěvek na zajištění přepravy na zavolání zvýšit,“ uvedla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Finanční prostředky jdou z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, žadatel je využije především na úhradu pohonných hmot, zvyšujících se mzdových nákladů a v neposlední řadě na pravidelnou údržbu vozidla a nutné opravy.

Firma Jan Pešek zajišťuje pro město Plzeň asistovanou individuální přepravu osob zdravotně handicapovaných již deset let. Za tu dobu přepravil téměř 25 tisíc osob, za rok najede průměrně 32 tisíc kilometrů. Přepravu mohou využívat držitelé průkazu TP, ZTP, ZTP/P s trvalým pobytem na území města Plzně, včetně jejich doprovodu. Taktéž osoby zdravotně handicapované, které jsou uživateli pobytových sociálních služeb na území města Plzně, zejména s důrazem na osoby upoutané na invalidní vozík.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka