Žena z Plzeňska podvodníkovi prozradila údaje k účtu, přišla o 7 tisíc

Policisté před takovými případy důrazně varují! Nedejte se oklamat podobnými telefonáty, nikomu po telefonu nesdělujte své osobní ani bankovní údaje.

Cílená propagace v Plzni

Policisté prověřují případ podvodného jednání, jehož obětí se stala mladá žena z Plzeňska. Přijala telefonní hovor, kdy se jí neznámý muž představil jako pracovník banky a sdělil jí, že na jejím účtu mělo dojít k podezřelým transakcím, které nyní potřebuje prověřit a zkontrolovat. Postupně z ní vylákal číslo platební karty a údaje k internetové aplikaci. Zajímal ho i zůstatek na bankovním účtu. Nakonec ženu přesvědčil, aby si navýšila limit pro platbu kartou. Takto získané informace následně zneužil a prostřednictvím internetového bankovnictví provedl neoprávněnou platbu z jejího účtu. Způsobil škodu přes sedm tisíc korun. Policisté po pachateli pátrají.

Policisté před takovými případy důrazně varují! Nedejte se oklamat podobnými telefonáty, nikomu po telefonu nesdělujte své osobní ani bankovní údaje. Vše důležité vyřizujte osobně na pobočce banky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.02.2021 13:54



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka