Zloděje peněženky z tramvaje chytil na zastávce svědek

Recidivista odcizil mladé ženě během jízdy tramvají peněženku. Ta se ho jala pronásledovat. S jeho dopadením pomohl náhodný svědek, který se nebál poškozené pomoci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Případ s velmi neobvyklým rozuzlením řešili policisté Obvodního oddělení Plzeň – Střed. Zadržet pachatele krádeže vyjížděli v úterý zhruba třicet minut před pravým polednem, když přijali na linku 158 oznámení o kapesním zloději řádícím na zastávce tramvaje pravidelné linky číslo 4 s názvem U Práce. Jednatřicetiletý recidivista z Plzně se během cesty tramvají rozhodl okrást ženu, která cestovala stejným vozem, a která si na zádech nesla batoh. Ze zavazadla poškozené vytáhl dámskou peněženku. V okamžiku, kdy se portmonku snažil schovat do kapsy svého oděvu, si jeho jednání poškozená žena všimla a pokusila se jej zadržet. Pachatel však využil toho, že tramvaj právě zastavila ve jmenované zastávce, a dal se na útěk. Žena jej pronásledovala, přičemž na něj volala, aby jí odcizenou věc okamžitě vrátil.  Nebýt statečného muže, který v ten okamžik stál na zastávce a chystal se nastoupit do vozu, který se předtím stal místem činu, a který se rozhodl zakročit, pachatel by pravděpodobně z místa utekl. 35letý hrdina ze Strakonicka nejenže muže zadržel, ale přivolal policejní hlídku, na kterou na místě s pachatelem i poškozenou ženou počkal. Policisté pak mimo jiné zjistili, že pachatelem je protřelý recidivista z Plzně, který se již v minulosti opakovaně dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl několikrát pravomocně odsouzen. Poslední nepodmíněný trest vykonal  teprve 16.6.2016.

Statečnému muži, který prokázal velkou míru odvahy a především občanské statečnosti, děkují policisté za jeho příkladné jednání.



The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 12.01.2017 07:10



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka